Sport

2016.05.27. 16:03

A legjobbkor vezettek először...

Nagykanizsa - Sokáig csak futott ellenfele után a Kanizsa VSE OB I B-s vízilabda csapata, majd a negyedik negyedben sikerült az áttörés, Simonka Ferenc együttese pedig értékes győzelmet könyvelhetett el.

Kühne László

Kanizsai Vízilabda SE - YBL WPC 9-8 (4-4, 1-2, 1-1, 3-1)

OB I B-s vízilabda-mérkőzés, felsőházi rájátszás. Nagykanizsa, 50 néző. Jv.: Vogel, Kovács S.

Kanizsa: Pelle - dr. Kaszper 1, Klie, Cseh 2, Virt M., dr. Szécsi 1, Cserdi I. Csere: Kiss Cs. (kapus), dr. Gulyás 2, Kéri 1, Bakó 2, Molnár D., Kocsmár, Fábry. Edző: Simonka Ferenc.

A csapatok (balról a kanizsai Virt) kemény küzdelmet vívtak Fotó: archív/Szakony Attila

A felsőházi rájátszás első mérkőzésén viszonylag sima YBL-siker született, ugyanakkor a fővárosiakat nyomaszthatta az a tény, hogy a két csapat közös OB I B-s történetében a vendégeknek még sosem sikerült Nagykanizsán nyerniük. Az első negyedben mindkét csapat nagy elszántsággal vetette bele magát a küzdelembe, a vendégek vezető góljára Cseh Attila válaszolt akcióból, majd jött ismét egy gólváltás: a kanizsaiaktól Bakó Csaba volt eredményes. A hazaiak védekezése akadozott, az ellenfél el is ment két góllal (2-4), de a negyed vége előtt Gulyás Ábel, majd Bakó is beköszönt. A második nyolc perc elején ismét volt egy rövidzárlat Simonka Ferenc tanítványainál, Kéri Péter azonban csökkentette a hátrányt.

A harmadik felvonásban Kaszper Gábor szép egyéni megmozdulás végén egyenlített (6-6), de a vezetést nem tudta átvenni a KVSE, sőt emberfórból a vendégek dobtak gólt. Az utolsó negyedben az eddig is parádésan védő Pelle Balázs sorra hatástalanította a vendégek próbálkozásait, majd Cseh büntetőből egyenlített, Gulyás akciógólja pedig a mérkőzésen először a vezetést jelentett (8-7). Szécsi Dávid közeli lövésével már kettővel vezetett a KVSE és a vendégek erejéből már csak a szépítésre futotta.

Jók: Pelle, Cseh.

Ezek is érdekelhetik