Sport

2016.03.18. 13:46

Zalai rangadó 64 mezőn - A kanizsaiak most sokkal erősebbek az egerszegieknél

Nagykanizsa, Zalaegerszeg - Az elmúlt 14 esztendő bajnokai csapnak össze vasárnap a zalai megyeszékhelyen az NB I-es sakkcsapatbajnokságban, de ezúttal az Aquaprofit NTSK együttese a toronymagas favoritja a Z. Csuti-Hydrocomp elleni zalai rangadónak.

Kerkai Attila

A vasárnapi (10.00) Csuti elleni sakk NB I-es találkozóra természetesen az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK háza táján is lázasan készülnek, ez Papp Nándor nagykanizsai csapatvezető szavaiból is kiderülhetett. - Egy megyei rangadó azért mindig megyei rangadó - kezdte Papp Nándor. - Komolyan is vesszük, és illene minél nagyobb arányban nyernünk, bár azt azért ne felejtsük, hogy két szezonnal korábban is csináltak az egerszegiek ellenünk 4,5 pontot. Nem is értettük, hogy az akkor ellenünk mutatott teljesítményük ellenére a megyeszékhelyiek a későbbiekben hogyan is eshettek ki. S hogy ennek miért van jelentősége? Meggyőződésem, hogy jelenleg a Csutinak jobb csapata van a két évvel korábbinál, a Paks pedig külön is figyel ránk.

A nyolcszoros bajnok Aquaprofit-NTSK a mostani szezonban a Pakssal fut versenyt a bajnoki címért, míg a hatszoros aranyérmes Z. Csuti-Hydrocomp SK jelenleg a 4-6. helyre esélyes. Horváth Tamás, a Csuti szakmai vezetője is maximálisan tisztában van az erőviszonyokkal.

- Nagyon erős csapat a kanizsai, így részünkről a győzelemre most esély sincs, csak a különbség a kérdés - ismerte el. - A tisztes helytállás a célunk, s ugyan egy-egy táblán akár pontot is elcsíphet a gyengébbnek ítélt sakkozó, de 12 táblán tökéletesen kijön a különbség. A megszerzett három-négy ponttal már elégedettek lennénk, s talán a jövőben lesz erősebb csapatunk is, hogy szorosabb csatákban bízhassunk a megyei riválissal. Azt gondolom, hogy az Aquaprofit-NTSK-nak is fontos lesz ez a találkozó, hiszen a Paks ott van a nyomában és a minél több szerzett pont sokat jelenthet a végelszámolásnál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!