Sport

2016.02.26. 10:06

Vasárnap Budaörsön játszik az NB II-es ZTE FC

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB II soron következő, 17. fordulójának záró mérkőzését játssza vasárnap (14.30) Budaörsön a ZTE FC. A találkozó a helyezések alapján rangadó: a 3. fogadja az előtte egy ponttal nyomuló másodikat.

Varga Andor

Az egerszegiek szakvezetője, Csank János pénteken azt mondta: a szezon előtt nem hitte, hogy az újonc ennyire jó lesz a bajnokságban.

– Nem játszottak rosszul augusztusban, Egerszegen sem, de az eredményeik mindenképp fölötte vannak az én várakozásaimnak – vallotta be a ZTE trénere. – Rangadó lesz a vasárnapi meccs, de számunkra ez nem szokatlan: az ellenfelek a Zalaegerszeg ellen mindig kettőzött erővel hajtanak. Hozzá kell szoknunk ehhez, mint ahogy a nagy téthez is: egy olyan csapat esetében, amely jó eredményeket ér el és ehhez méltó célokat állít maga elé, természetesen nem babra megy a játék.

A Budaörs eredményeiben nehéz tendenciát felfedezni. Kikaptak otthon a Mezőkövesdtől, de verték idegenben a Szegedet, az őszi záráskor viszont alul tudtak maradni az akkor még sereghajtó Vác vendégeként. Az összegyűjtött pontok száma alapján azonban e „kilengések" ellenére mindenképp élcsapatnak tekintendők.

Daru Bence (fehérben) lő kapura a Budaörs elleni, augusztusi bajnokin. Azt a találkozót az egerszegiek a góllövőlistát jelenleg 12 találattal vezető csatár duplájával nyerték meg 2-0-ra. Fotó: Pezzetta Umberto

– A tavaszi nyitányon megkapták ugyanazt a lendületet, amit mi is, a Szigetszentmiklós legyőzésével – folytatta Csank János. – Az ő „ajánlólevelük" annyival még jobb, hogy idegenben, Balmazújvárosban nyertek 4-0-ra. Játszó csapatról van szó, amelytől nehéz labdát szerezni, ezért sem számíthatunk könnyű meccsre vasárnap. Mi viszont ennek dacára nemcsak pontot, de pontokat szeretnénk szerezni most is.

A ZTE-nél Babati, Bedi, Simonfalvi és Wittrédi is sérült, ám Csank úgy fogalmazott: „a többiek rendben vannak, és a formájuk is elfogadható". A tréner kezdőcsapatot még nem mondott, mert „a meccsig lesz még edzés".

A Budaörs–ZTE FC mérkőzést az M4 élőben közvetíti, aki pedig idehaza szeretne kék-fehér focistákat látni, annak az utánpótlás bajnokság szombati nyitánya ajánlható. A stadion mögötti műfüvesen az U19-esek 11 órakor az MTK-t, az U17-esek pedig 13 órakor a Fradit fogadják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!