Sport

2016.01.07. 17:03

Új vezetőség a tájfutó klub élén

Zalaegerszeg - Régi jó ismerőst választott elnöknek a Trió-Egerszeg ZTC Fehér Ferenc személyében. A leköszönő Vajda László 1992, vagyis a klub megalakulása óta töltötte be a tisztet, őt a tagság tiszteletbeli elnöknek választotta.

Kerkai Attila

Az új esztendő első hét végéjén tartotta évzáró programjait a Trió Egerszeg ZTC, amiben közös tájfutó edzés, közgyűlés és tisztújítás is szerepelt. Az eseménynek világbajnok vendége is volt: a 2011-es rövidtávú vb aranyérmese, a svéd Lennie Gustafsson baráti kapcsolatok révén volt jelen.

A Keresztury VMK-ban az egyesület évi rendes közgyűlésén az elnökség által elfogadott szakmai beszámolót a klub szakmai vezetője, Fehér Ferenc egészítette ki, kiemelve: bár sokak szerint az egyesület a kisebb klubok közé tartozik Zalaegerszegen, de a saját nevelésű utánpótlásra épülő tájfutó egyesület az eredményeket tekintve a nagyok között követel helyet magának. A pénzügyi beszámolóból pedig az derült ki, hogy a névadó szponzor, a Trió Egerszeg mellé számos új támogatót sikerült bevonni. A beszámolók után Simon Zoltán, a névadó cég ügyvezetője köszönte meg a klub igen aktív tevékenységét.

Fehér Ferenc mutatja be a sportágat az érdeklődőknek a ZTC decemberi Mikuláskereső versenyén. Mögötte Vajda László
Fotó: Katona Tibor

A közgyűlés egy korszakot is lezárt. A tisztújítás előtt Vajda László, aki az egyesület megalakulása óta ellátta az elnöki tisztséget, megköszönte az egyesület tagjainak, támogatóinak, partnereinek a sok-sok segítséget melyeknek hála az egyesület sikerekkel teli 24 évet tudhat maga mögött. A közgyűlés tagjai pedig megválasztották az új vezetőséget. A klub elnöke az eddigi elnökhelyettes, Fehér Ferenc lett, aki a klub alapító tagja. A közgyűlés a leköszönő elnököt, Vajda Lászlót tiszteletbeli elnöknek választotta, majd az egyesületben kifejtett több évtizedes munkájáért frissen alapított díjat, a ZTC Emlékérmet adták át Bányai Attilának és Vajda Lászlónak.

A beszámolókat követően az egyesület vezetése díjazta a 2015. év legjobbjait. Az utánpótlás korosztályban a válogatott Porgányi Márk és Porgányi Anna lett a legjobb, míg a felnőttek között Uhlir Péter és Sárecz Éva kapta a legjobbaknak járó elismerést. A klub vezetése által alapított Galambos Péter-díjat a legtehetségesebb utánpótlás versenyző, Csertán András vehette át a közgyűlésen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!