Sport

2015.12.28. 17:01

Már Rióért is úszik Molnár Flóra

Nagykanizsa - Az évek során a hazai úszóélet egyik legnagyobb eseményévé nőtte ki magát az V. Győr SCITEC Open elnevezésű verseny, melyen tíz ország 83 klubjának 807 versenyzője között a Délzalai Vízmű SE is szépszámú küldöttséggel képviseltette magát a kisalföldi helyszínen.

Kühne László

A kanizsaiak közül érthetően Molnár Flóra szereplését kísérte a legnagyobb figyelem, aki ezúttal is több számban indulhatott a felnőtt mezőnyben. 50 m gyorson annak rendje és módja szerint győzött, ideje 25,43 másodperc volt az 50 méteres medencében. Időeredményének azért van különös jelentősége, hiszen Flóra neve bizony ott szerepel azon a listán, melyen azok vannak, akik a 2016-os nyári olimpia „kiküldetési szintjéért" úszhatnak. A kanizsai kiválóság előtt tehát a cél immár a brazíliai Rio de Janeiro, ehhez 25,28-at kellene produkálnia az elkövetkezendő hónapok során.

Molnár Flóra eredményei fokozatosan javulnak, nem csoda, hogy esélye lehet az olimpiára. Fotó: Szakony Attila

- A rövid pályás Eb-ről való hazaérkezésem után kimaradt három nap, s ez érződött is a győri úszásomon, legalábbis az 50 m gyorson - vont gyorsmérleget a kisalföldi történésekről Molnár Flóra. - Az utolsó öt méteren teljesen szétestem mozgásban, ha ez nincs, egyértelmű, hogy jobb időt érek el. Persze még nincs veszve semmi, tovább próbálkozunk, hiszen kvalifikáló verseny lesz még bőven. Molnár Flóra más számokban is ért el jó eredményeket, hiszen 200 m vegyesen nyert, négy másodpercet javítva eddigi legjobb teljesítményén, 50 m pillangón pedig harmadik lett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!