Sport

2015.07.13. 18:08

A roncsderbi futamok felét zalaiak nyerték Gyenesdiáson

Gyenesdiás - Az ideális strandidő ellenére is 1500 néző választotta vasárnap Gyenesdiáson a Faludi síkot és követte figyelemmel futamról futamra a Kustánszeg SE rendezésében a roncsderbi országos bajnokság harmadik futamát.

Góth Imre

- Az idén szinte semmi nem akart sikerülni péntekig - mondta Lakatos Dezső, a rendező Kustánszeg SE elnöke, de a szerencsés végkifejlettel folytathatta a viadallal kapcsolatban. Minden, ami a szükséges hátteret biztosította elromlott, ám szerencsémre nagyon jó kis csapat segíti a munkámat, biztattak és jó néhány telefonhívás után mindent sikerült előteremteni. Örülök, hogy végül nem mondtuk le a versenyt, a nehéz kezdés után minden jóra fordult és nagyon jó napot zártunk.

A nézők és versenyzők persze az adódó problémákból semmit nem érzékeltek. A profi módon előkészített pályát szükség szerint munkagépekkel tökéletesítettek a futamok között, s az idén elmaradt az előző évre jellemző defekthullám is és csak elvétve akadt keréktörés. A technikás pálya azért igénybe vette a szerelőket, akadtak leszakadó motorháztetők, amik a sofőrök dolgát nehezítette, míg a nézőknek látványossá tette a versenyt. Lehetett találgatni, vajon a távoli bucka mögül ki jön ki hamarabb. A gyenesdiási pálya technikás, az egyenes szakaszban százas tempót is elértek az autók, míg a kanyarokban könnyen ki lehetett pördülni. Ilyenkor megmutatta magát az első és hátsó kerék meghajtás közti különbség.

A Szuperfutam győztese, a kustánszegi Kailali Alex verseny közben. Nemcsak neki, de társainak is népes közönsége volt Gyenesen Fotó: Pezzetta Umberto

A versenyen 45 autó 11 kategóriában indult, külön a hölgyek és három ifjúsági korosztályban. A végén hat zalai győzelem született, a többit főleg a Vas megyéből érkezett autósok szerezték meg, de beleszóltak a végső sorrendbe a veszprémi és somogyi autósok is. A papírformának megfelelő eredmények születtek, a pontokat két hét múlva Kerkabarabáson lehet majd tovább gyűjteni.

A zalaiak dobogós és pontszerző eredményei. Szuperfutam: 1. Kailali Alex, 3. Sipos Tamás, 4. Lakatos Dominika, 5. Karbovszky Ferenc, 6. Lakatos Lénárd (mindnyájan Kustánszeg SE). Épített: 2. Achim Holler, 3. Harald Gschiel (mindketten Kerkabarabás), 4. Farkas Gyula (Kustánszeg SE). Széria kicsi: 1. Kevin Holler (Kerkabarabás), 3. Ugranyecz Miklós, 5. Sipos Tamás (mindketten Kustánszeg SE). Lada: 2. Hardi Ferenc, 3. Geráth Péter (mindketten Kustánszeg). Női: 1. Lakatos Dominika, 2. Szabó Brigitta (mindketten Kustánszeg SE). Ifi I.: Klitza Dominik (Kustánszeg SE), Ifi III.: 2. Bakos Bence (Kustánszeg SE), Széria közép: 1. Kailali Alex (Kustánszeg SE). Trabant felnőtt: 1. Lakatos Lénárd (Kustánszeg SE).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!