Sport

2015.06.21. 17:50

Military: nem ártott az eső

Nagykanizsa - Három napra nemzetközi militarys mezőny költözött a Csónakázó-tóhoz, melynek környékén a 18. Nemzetközi és Országos Lovastusa Versenyt zajlott le.

Varga Andor

A házigazda Kanizsa Lovasklubnál az időjárás kegyességében, és két versenyzőjük, Egyed László és Tamás Bianka jó szereplésében is bíztak. Ők ketten a zalai színeket is képviselték a forgatagban, melyben a magyarok mellett finn, osztrák és szlovén indulók is voltak.

A pénteki díjlovaglás során is jutott égi áldás a versenyzőkre, de ebből a szempontból a szombat még izgalmasabban alakult. A tereplovaglás során sem maradt el a vizes rész, és itt nem csupán a vizesárkokra gondolunk... A szám rövid megszakítása után azonban folytatódhatott a program, s onnantól a lovasok még jobb talajon is vágtázhattak akár.

A vasárnapi díjugratás után pedig kiderült, hogy a KLK színeiben Egyed László a négyes számhoz tartotta magát: ennyi elsőségben bízott, és azokat be is húzta. Tamás Bianka végül egy harmadik helyezést könyvelhetett el.

Eredmények. A0 előkezdő ló: 1. Egyed László (Cenzor Zéta W.nevű lován), 2. Jakli Norina (Gezadine VOL n.l.), 3. Csajaghy László (Daisy n.l.). A0 ifjúsági: 1. Jelinek Boglárka (Cognac n.l.), 2. Lovas Márk Benjamin (Nini n.l.), 3. Rády Anna (Cardini n.l.). A0 amatőr: 1. Fenyvesi Zsófia Sára (Fortuna n.l.), 2. Kocsis Flóra (Véda n.l.), 3. Kovács Zsófia Rita (Zápolya n.l.). A ifjúsági: 1. Divják Janka (Vadvirág n.l.), 2. Pintér Klaudia (Gidrán Néró n.l.), 3. Szíj Viktor (Bob Herceg Boris n.l.). A kezdő ló: 1. Egyed László (Cenzor Szittya W n.l.), 2. Zsikla József (Lina n.l.), 3. Horváth Barbara (Küküllő n.l.). A nyitott: 1. Egyed László (Hobo n.l.), 2. Rajz Katalin (Ikon n.l.), 3. Tamás Bianka (Clarion n.l.). B nyitott: 1. Varga István (Galatea n.l.), 2. Schaller Gábor (Csasztuska n.l.), 3. Dejan Strgar (szlovén, Santos n.l.). CIC*: 1. Egyed László (Viking n.l.), 2. Satu Hurme (finn, Bright Eyes n.l.), 3. Lassú Ferdinánd (Etelka n.l). CIC**: 1. Michael Spörk (osztrák, Face the Fakt B n.l.), 2. Schaller Eszter (Bettle n.l.).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!