Sport

2015.05.20. 17:17

Zalai éremeső a FODISZ döntőin

A Fogyatékosok Országos Diák- és Szabaidősport Szövetsége (FODISZ) az elmúlt hetekben több helyszínen rendezte meg az országos diákolimpiai döntőit. Zalaiak is érdekeltek voltak ezekben, akik nagyon szép sikereket is elértek.

Kerkai Attila

A FODISZ rendezésében több országos döntő zajlott az elmúlt hetekben, és Zala megye iskoláiban tanuló, különböző sérülés specifikummal élő diákjai sikeresen szerepeltek ezeken. A terematlétikai döntőnek Gyöngyös adott otthont és a zalakomári, illetve az egerszegi Béke ligeti iskola diákjai vettek részt rajta. Orsós Bernadett (Béke ligeti) bronzérmet szerzett a 30 méteres síkfutásban és ezüstöt az összetett versenyben (30 m futás, távolugrás, kislabda hajítás, medicinlabda dobás). Orsós Nóra (Béke ligeti) másodikként zárt a medicinlabda dobásban, Szolnok Lajos (Zalakomár) ugyancsak ezüstöt nyert a 30 méteres síkfutásban. 4x200 méteres váltófutásban Zala megye csapata – Simon Eszter (Béke ligeti), Orsós Betti (Béke ligeti), Szolnok Lajos (Zalakomár), Nagy József (Zalakomár) – az értékes 3. helyet szerezte meg. Felkészítők: Sziva László (Zalakomár), Poller Györgyi, Arnóth József, Szíver Krisztina (Zalaegerszeg).

A zalai sikereket elért csapatok közül csoportképünkön a Gyöngyösön szerepelt terematlétikai bajnokságon részt vettek és felkészítőik

Az országos szakiskolás bajnokságot Baján rendezték meg, itt az egerszegi Salamon Márk (Zalaegerszeg) győzött a súlylökésben (felkészítő: Fábián Csaba), Szerdahelyi Krisztofer (Nagykanizsa) pedig asztaliteniszben lett szintén aranyérmes (felkészítő: Domina Erzsébet).

Gaál Levente újabb aranyakat nyert

A gyengénlátó diákok országos úszóversenyén Gaál Levente, az egerszegi Landorhegyi iskola diákja képviselte a zalai színeket. Levente nem kevesebb, mint öt számban győzött (25 m mell: 20,92, 25 m gyors: 16,62, 50 m mell: 44,75, 50 m gyors: 35,92, 50 m hát: 44,40) egyben pedig ezüstérmet szerzett (25 m hát: 20,73). Gaál Levente a B2-B3 összevont kategória II. korosztály legeredményesebb fiú versenyzője a különdíjat is megkapta. Részt vett a mozgásjavító kupasorozat 4. versenyén is, ahol 50 m mellen első, 50 m gyorson második lett és a legtöbbet fejlődő úszónak járó kupát is megszerezte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!