Sport

2015.05.19. 13:47

A vonyarci iskola és a keszthelyi Vajda diákjai is már a petanque diákolimpiára készülnek

Sárváron rendezték a petanque diákolimpia területi döntőjét, melyen Vas- és Zala megyei általános és középiskolás diákjai versenyeztek az országos döntőbe jutást jelentő helyezésekért.

Kerkai Attila

Az általános iskolás korosztályban a keszthelyi, a zalakomári és a vonyarcvashegyi iskola diákjai, a középiskolás kategóriában a keszthelyi gimnázium csapatai képviselték Zala megyét. A résztvevők valamennyi korosztályban triplett csapatversenyen, illetve a középiskolások duplett és egyéni játékban is megmérkőztek.

A triplett versenyben az I. korcsoportban az 1-4. helyeken, melyek a továbbjutást jelentették, a vonyarcvashegyi iskola csapatai végeztek. A III. korcsoportban a vonyarciak egy első és egy negyedik helyezéssel rukkoltak ki, a IV. korcsoportban másodikként végeztek. Az V. korcsoport küzdelmeiben a keszthelyi Vajda-gimnázium egy első és egy negyedik helyezést szerzett, a VI. korcsoportban a vajdások harmadikak lettek.

A vonyarci iskolások, akik a legtöbben jutottak tovább. Fotó: Kerkai Attila

A duplett versenyben a Vajda csapatai közül második lett az V. korcsoportos, ugyanakkor győzött a VI. korcsoportos együttesük.

Az egyéni versenyben a VI. korcsoportban győzött Kovács-Bálint Adrienn (Vajda), megelőzve a második Bóbics Dominikát (Vajda).

A területi versenyről korcsoportonként az 1-4. helyezettek jutottak az országos döntőbe, melynek ugyancsak Sárvár ad otthont.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!