Sport

2015.04.04. 18:43

A gyenge védekezés pecsételte meg a ZTE NKK sorsát

A női kosárlabda NB I A-csoportjában az 5. helyért lejátszott első találkozón magabiztosan nyert a címvédő PINKK-Pécsi 424 együttese a ZTE NKK ellen, s ezzel 1-0-ra vezet a pároscsatában. Folytatás szerdán Zalaegerszegen.

PINKK Pécsi 424–ZTE NKK 88-67 (26-18, 22-13, 16-14, 24-22)

Komló, 250 néző. Jv.: Tőzsér, Fodor, Rácz. PINKK: Ruják (9/3), Saraok (8/6), Egnell (8), Őri (10/6), Halvarsson (16). Csere: Stewart (14), Nagy D. (13/3), Sánta (10), Domokos. Vezetőedző: Szentendrei Áron. 

ZTE NKK: Nagy D. (24/6), Varga (5), Szélesy (9/3), Mackay (13/9), Zele (6), Csere: Aldazabal (6), Darida (2), Velkey (2), Ambrus. Vezető-edző: Gáll Tamás.

A tavalyi bajnok pécsiek nem kerültek be a legjobb négy közé, így érthető, hogy távozott a svéd vezetőedző David Leman, és egyik legjobb játékosuk Janierre Faulkner. Immár az eddigi másodedző, Szentendrei Áron által irányított baranyaiak lendületesen kezdtek, s mire a zalai hölgyek észbe kaptak, már 11-4-et mutatott az eredményjelző. Hiába kérte ki idejét Gáll Tamás, a zalaiak mestere, nem javult csapata játéka. A vendégek gyengén védekeztek, pontatlanul dobtak, nem csoda, ha egyre nőtt a különbség a két csapat között. (16.p.: 39-18).

Nagy Dóra (szemben) volt a zalaiak legeredményesebb játékosa
Fotó: Pezzetta Umberto

A PINKK 424 átrobogott a zalaiakon az első félidőben. Gyakorlatilag már ekkor megnyerték a találkozót. Fordulás után a házigazdák arra ügyeltek, hogy jelentős előnyüket megőrizzék. A ZTE a 25. percben 50-37-re felzárkózott, de ezzel el is lőtte puskaporát. A negyed végére ismét húsz pont lett a különbség a két csapat között. Az utolsó tíz percben is a vendéglátók akarata érvényesült, a zalaiaknak esélyük sem volt a felzárkózásra.

Az esélyesebb pécsiek az első két negyedben eldöntötték a találkozót. Utána biztosan tartották 20 pontos előnyüket a gyengén védekező ZTE ellen.

A két győzelemig tartó páros csata állása: 1-0, a PINKK javára. A következő mérkőzést szerdán 18 órakor Zalaegerszegen rendezik. 

Gáll Tamás, a ZTE vezetőedzője így nyilatkozott: – Nem állt össze a védekezésünk, így támadásainknak sem volt ritmusa, megérdemelten nyert a Pécs. Nincs semmi veszve, Egerszegen megpróbálunk javítani.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!