Sport

2015.03.12. 13:00

Női foci: a ZTE FC Győrben kezdi a tavaszt, az NTE 1866 már bemutatkozott, ráadásul győzelemmel

Az első fordulóban szabadnapos volt a ZTE FC női labdarúgócsapata, a másodikban viszont rangadót játszik: legnagyobb riválisa a Győri ETO otthonában szombaton, 18 órától, az NB II Nyugati csoportjában. A másik zalai csapat, az NTE 1866 már túljutott a rajton, méghozzá győzelemmel.

Kühne László

A bajnokságban veretlen, mindössze öt gólt kapott ZTE FC-re nehéz mérkőzés vár. Nemcsak, mert idegenben játszanak, ráadásul a múlt heti sikerével az élre ugró és a zalaiakat megelőző Győr otthonában szerepelnek, hanem mert a csapatból alapemberek hiányoznak. Kerkai Dóra Angliában van szakmai gyakorlaton. Végh Renátára műtét vár, Szabó Réka, Gzócán Kitti pedig sérült.

– Mindig az a legjobb csapat, amelyik pályára lép – kezdte az esélylatolgatást Kostorják Zsolt edző. – Tény, hogy a csapat meghatározó játékosai hiányoznak Győrben, ennek ellenére győzni szeretnénk. Sikerünkkel minden bizonnyal megnyernénk a bajnokságot az NB II-ben. A döntetlent se lenne rossz eredmény, ám a folytatásban akkor szinte már nem veszthetnénk pontot sem.

Az őszi találkozón a ZTE FC hazai pályán 1-0-ra verte a Győrt. A képen Gáspár Krisztina (kékben) e találkozón vezeti a labdát, aki a csapat egyik legeredményesebb játékosa volt az ősszel (Fotó: Pezzetta Umberto)

Az eredmény duplán fontos mindkét csapat számára, hiszen joggal pályáznak a felsőházi rájátszásra és az egymás elleni eredményeiket magukkal viszik.

– A Nyugati és a Keleti csoport első három helyezettje játszik rájátszást, s jó lenne 12 ponttal kezdeni... – folytatta Kostorják Zsolt. – Ám ennyire nem szeretnék előreszaladni, mivel a mögöttünk lévőkre is figyelni kell. Szerencsénkre a harmadik helyre esélyes Videotont és PMFC-t hazai környezetben fogadjuk.

A kilenchetes felkészülést sikeresnek tartja a ZTE edzője. Három edzőmérkőzést játszottak, igaz, nem gyertek, s nem is az eredmény volt a fontos, hanem a taktika begyakorlása. Egy új játékos, Szollár Bernadett érkezett Kanizsáról, a támadó szekcióba. A keretet az U17-es csapat játékosaival töltötték fel.

– Elsődleges célunk megnyerni a bajnokságot a Nyugati csoportban – hangoztatta a ZTE FC edzője. – Előbbre nem tervezünk, ősszel is mindig csak a soron következő feladatra koncentráltunk. Védőjátékunk jó, a legkevesebb gólt kaptuk, s remélem, a rangadó után is így lesz.

A ZTE együttese Győrben az első villanyfényes mérkőzését játssza. Kostorják Zsolt elmondta, az ellenfelek különböző időpontokra teszik a kezdést ellenük, így játszottak már 11 órakor, negyven fokban is. Nyilván ez is a taktika része. Lányai, eddig minden nehézséget legyőztek, s reméli így lesz Győrben is.

A női NB II tavaszi nyitó fordulóján már túljutott az NTE 1866, amely sikerrel vette a PVSK elleni akadályt.

NTE 1866–Pécsi VSK 6-1 (2-1)
Nagykanizsa. Jv.: Kiss R.
NTE: Balassa Sz. – Kanizsai D., Balassa D., Hozlár (Takács P.), Tarsoly K. (Tarsoly A.), Horváth E., Szabó Zs. (Vittman), Balassa A., Veres V., Takács D., Halász. Vezetőedző: Benedek József.

A gyorsan megszerzett kétgólos hazai vezetés után is támadásban maradt Benedek József edző együttese, de a PVSK egyre veszélyesebben kontrázott, így a félidőben jól jöttek a tréner instrukciói például a középpályás játékra vonatkozóan. Onnan aztán a kanizsaiak sorra szerezték góljaikat, s még nagyobb különbségű sikert is jegyezhettek volna. Így a vasárnapi nőnapi köszöntéshez egy nagy különbségű győzelem is dukált az ötödik helyen álló nagykanizsaiaknak.

G.: Halász (2), Hozlár (2), Takács P., Takács D., illetve Bucher. Jók: Halász, Hozlár, Balassa A.

Ezek is érdekelhetik