Sport

2014.11.13. 16:15

Szteblák Tamás szépen zárta a szezont

Befejeződött a 2014. évi szezon a repülőmodellezők számára. Mégpedig rangos eseménnyel, amin Szteblák Tamás, a megyeszékhelyi ZVMK versenyzője is érintett volt.

Kerkai Attila

Az idei F1H EuroChallenge (HEC) versenysorozat fináléja első ízben „érkezett” Magyarországra, egészen pontosan a tapolcai repülőtérre. A ZVMK versenyzői közül Szteblák Tamás számára az volt a tét, hogy javít-e tavalyi helyezésén, s előrébb tud-e lépni. A választ ő maga adta meg erre, ugyanis az utolsó versenyen ezüstérmet szerzett, és ezzel az abszolút értékelésben a 7. helyen végzett. Ennek a helyezésnek az értékét az adja, hogy az idei HEC versenysorozatban 22 ország 206 versenyzője ért el pontot érő eredményt.

A zalaegerszegi Szteblák Tamás (jobbról) a dobogó harmadik fokán Tapolcán, az abszolút verseny eredményhirdetésén (Fotó: ZVMK)

Ám még ennél is nagyszerűbb eredmény az egerszegi klub modellezőjének, hogy az abszolút értékelésen belül, az HEC-B osztályában bronzérmes pozícióban zárt.

A csapatversenyben pedig Magyarország I. számú együttese aranyérmes lett a 2014. évi HEC sorozatban, mindössze egyetlen ponttal megelőzve a németeket. És a győztes csapatnak oszlopos tagja volt Szteblák Tamás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!