Sport

2014.11.20. 15:39

Norvégiai arany Kanizsára

Nagykanizsa - Nagy Lajos és Szatmári Zsolt női utánpótlás válogatott edzők irányításával az ifjúsági (15-17 évesek) és junior (18-20-évesek) női keret Norvégiában vett részt a nemzetközi birkózó szövetség, valamint a norvég szövetség által rendezett „Kolbotn Kupa 2014” küzdelmein.

Kühne László

A nyolc fős női együttes tagja volt a junior 48 kg-os kanizsai Egyed Zsanett is. A Kanizsa Birkózó SE sportolója magabiztosan, technikai fölénnyel győzte le két norvég, valamint svéd ellenfelét, így megérdemelten állhatott a dobogó legfelső fokára. A magyar különítmény végül a csapatkupát is „bezsebelte".

Egyed Zsanett következő versenye december 5-én lesz a lengyelországi Czarny Bor-ban, ahol egyben elkezdődnek számára a válogatók is a jövő évi junior Európa-bajnokságra, és a brazíliai világbajnokságra.

– A közepes erősségű mezőnnyel megfelelő felmérő volt ezen időszakra a norvégiai – fogalmazott Szatmári Zsolt. – Zsanett végig fegyelmezetten és magabiztosan küzdött, ami biztató a jövőre nézve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!