Sport

2014.08.18. 16:35

Németh Ádám: „váratlan” dobogó

Nagykanizsa - Németh Ádám a szolnoki kajak-kenu országos bajnokság záró napján remekül versenyzett: K-1 200 méteren a 3. helyen ért célba 35,390 másodperc alatt.

Kühne László

Németh Ádám továbbra is számíthat a kerettagságra. Fotó: archív/Szakony Attila

– Nagyon örültem a 3. helynek, megmondom őszintén, nem számítottunk rá edzőmmel, Varga Gáborral, hogy ilyen jól megy majd a hajó – fogalmazott a kanizsaiak válogatott kerettagja. – Volt már, hogy jobb erőben éreztem magam, aztán mégsem jött ki a lépés, most viszont jó volt a formaidőzítés.

Ádám a válogatott bő keretének tagja volt eddig is, de vajon 200 méteren változik-e a státusa a most megszerzett bronzérem hatására?

– Amikor negyedik helyen végeztem, akkor is kerettag lehettem, hiszen az előttem végzők egyébként is a nemzeti csapat tagjai voltak. Most szintén úgy áll a helyzet, hogy az első két versenyző stabil kerettag, így ezzel a harmadik helyezéssel nem rosszak, sőt, talán még jobbak az esélyeim. De azért érdemes megvárnunk a szeptembert, amikor biztosan döntés születhet a továbbiakról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!