Sport

2014.07.28. 12:55

Zala megye legjobb asztaliteniszezőit köszöntötték a hagyományos összejövetelen

Nagykanizsa - A Zala Megyei Asztalitenisz Szövetség két évtizedes hagyományt folytatva díjazta az elmúlt idény legjobb ping-pongosait újonc, serdülő, ifjúsági és felnőtt korcsoportokban. A megyei szövetség elöljáróin túl dr. Stocker Miklós, a Magyar Asztalitenisz Szövetség főtitkára is köszöntötte a sportolókat.

Kerkai Attila

Az elismerést átvevők az egyéni, valamint az NB-s csapatbajnokságok szintjén produkáltak kiugró teljesítményt. Újonc kategóriában a lányoknál Horváth Anna (Kanizsa Sörgyár SE), míg a fiúknál Domián Dávid Ádám (Kanizsa Sörygár SE) érdemelte ki a díszes plakettet. Serdülőben a lányok között Szalai Anna (Hévíz SK), míg a fiúk mezőnyében Raposa Roland (Hévíz SK) lett a díjazott. Ifjúságiban a hölgyeknél Müller Diána (KSSE), míg a fiúk csapatában Nagy Emil (HSK) volt a legjobb. A felnőttek hölgyei közül Ladányi Dóra (KSSE), míg a férfiaknál Berdár Norbert (KSSE) lett a legjobb. A csapatok között a legjobb a Hévíz SK I NB I-es férfi együttese lett, míg a legjobb edzőnek, csapatvezetőnek járó díjat Emecz Emil vehette át.

A képen elöl, balról, Müller Diána, Horváth Anna, Szalai Anna, Emecz Emil, Raposa Roland, mögöttük dr. Stocker Miklós szövetségi főtitkár, Ladányi Dóra, Berdár Norbert, Nagy Emil, Domián Dávid Ádám (Fotó: Szakony Attila)

Amint azt dr. Stocker Miklós, szövetségi főtitkár hangsúlyozta, ha nem is a legsikeresebb és legeredményesebb sportág az asztalitenisz, de érdemes a fiataloknak is nekikezdeniük, hiszen korosztályos szinten a válogatottak is már igencsak komoly mezőnyben mérkőzhetnek. 2016-ban az ország és a szövetség egyéni Európa-bajnokságot rendez, ami bizonyítja, hogy a sportág vezetése minden téren igyekszik megtenni mindent az asztaliteniszért. Ebben benne foglaltatik az is, hogy jó versenyzőket csak jó edzők nevelhetnek, így az edzőképzés terén is igyekeztek újítani, frissíteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!