Sport

2014.07.02. 13:00

Gaál Levente egerszegi úszó mindent megnyert

Zalaegerszeg - Gaál Levente, a EuropTec-Zalavíz ZÚK látássérült úszója minden úszásnemben és minden távon, ismét a legjobb volt a fogyatékkal élők országos bajnokságán.

Kerkai Attila

A Fogyatékkal Élők Sportszervezeteinek Magyarországi Szövetsége (FMSz) bajnokságán Gaál Levente a serdülők versenyében vett részt, s nem akármilyen eredményekkel gazdagította eddig is szép éremgyűjteményét. A Székesfehérváron rendezett viadalon összesen öt versenyszámban indult a versenyen és mind az ötször aranyérmet szerzett. Tovább növeli eredményei értékét, hogy minden esetben egyéni csúcsok születtek, ami Levente elszántságát bizonyítja. Ráadásul a körülmények is újak voltak, amihez a látássérült versenyző csak a helyszínen tudott alkalmazkodni, hiszen 50 méteres medencében rendezték a versenyt.

Gaál Levente újabb aranyakkal gazdagította gyűjteményét (Fotó: ZÚK)

Ez a tény az edzéseken megszokott rövidebb medencehossz után mindenképpen új kihívást jelentett. Horváth Tamás edző is örült tanítványa sikereinek, s elmondta: megérdemelt sikereket aratott Gaál Levente, aki 100 m gyorson (1:33,79), 100 m mellen (1:46,10), 200 m gyorson (3:21,44), 50 m gyorson (0:41,02) és 50 m mellen (0:48,61) győzött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!