Sport

2014.07.04. 17:35

Baranyai: Eb-arany!

Keszthely - Pénteken a döntőkkel véget ért az öt napig tartó 12. EUBC Schoolboys Ökölvívó Európa-bajnokság, ahol két magyar aranyérem született, az egyik az egerszegi Baranyai József révén!

A pénteki finálék sorozata a 18 súlycsoport döntőseinek bevonulásával kezdődött, akiket dr. Csötönyi Sándor, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke köszöntött. Mint mondta, a sportág fennmaradása érdekében nagyon jelentős korosztály mérte össze tudását. A fiatalok támogatása jó versenyek rendezésével elengedhetetlen. Végül jó mérkőzéseket és a jobbik győzelmét hozó csatákat kívánt.

A döntők a serdülő Eb-re jellemző magas színvonalú, jó mérkőzéseket hoztak, ahol minden résztvevő legjobb tudásával küzdött. A finálékban három magyar fiú is érdekelt volt, köztük a Zalaegerszegi Box Klub fiatalja, Baranyai József.

A 38.5 kg-os súlycsoportban Rostás Renátó álmosan kezdett, amire angol ellenfele, Hussian Adam jól ráérzett, harcosan lépett fel és két menetben irányított. Az utolsó részben magára találó Rostás már nem tudta megfordítani a pontozást, egyhangú vereséget szenvedett és így második lett.

Baranyai József fogadja a gratulációt sikerét követően (Fotó: Katona Tibor)

A 46 kg-os Barbosu Tibériusz egy hosszúkezű ír fiúval került össze, McReynolds Barry rövid pillanatokra távol tudta magától tartani, ám a mérkőzés nagy részében jó testcselekkel közel férkőzött hozzá a magyar legény, besurrant a karjai alá és jól megsorozta. A harmadik menetben rá is kellett számolni az írre, így nem okozott meglepetést az egyhangú pontozásos magyar győzelem.

A nap utolsó előtti mérkőzésén következett a 72 kg-ban a Zalaegerszegi Boksz Klub versenyzője Baranyi József, aki az olasz Antonini Enricoval mérkőzött. Baranyai lendületesen kezdett és pontosan ütött, többször váltott a három menet alatt, nem hagyott kétséget a győzelem felől és megérdemelten szerezte meg az aranyat.

- Nagyon örülök a győzelemnek, de legalább ennyire vagyok most fáradt... - mondta röviden a zalai serdülő Európa-bajnok.

Füzesi József, Baranyai József edzője is érthetően elégedett volt és nagyon örült:

- Nagy meglepetés ez a siker, hiszen egy kis klub vagyunk, de válogatottat adhattunk a magyar csapatba. Józsika nagyon jól bokszolt és nagyon örülünk a győzelemnek.

A két magyar aranyérmes, Barbosu Tibériusz és Baranyai József mellett ezüstérmet nyert tehát Rostás Renátó, a bronzérmesek: Rostás Ármándó (38,5 kg) Petrovics Mátyás (54 kg), Gabrisch Krisztián (65 kg), Budai Renátó (68 kg).

A további súlycsoportok serdülő Európa-bajnokai. 40 kg: Golovkin Nikita (orosz). 41,5 kg: Aleksandr Fedotov (orosz). 43 kg: Popov Ilia (orosz). 44,5 kg: Utkevich Daniil (orosz). 48 kg: Chazov Pavel (orosz). 50 kg: Jallaw Mahdi Hassan (dán). 52 kg: Zharkov Oleg (orosz). 54 kg: Khataev Emin (orosz). 56 kg: Trutniev Oleksandr (ukrán). 59 kg: Johnson Jon (angol). 62 kg: Tcambov Edgard (orosz). 65 kg: Maidakov Dmytro (ukrán). 68 kg: Thiemke Fabian (német). 76 kg: Kolesnyk Kyrylo (ukrán). +76 kg: Slashchinin Timur (orosz).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!