Sport

2014.06.05. 16:55

Részvételi rekord várható Keszthelyen

Keszthely - Vasárnap immár hetedik alkalommal rendezik meg az Intersport Keszthelyi Kilométerek Maraton futófesztivált, amely az elmúlt években szó szerint is kinőtte magát. A szervezők másfél ezer nevezővel számolnak és a program szombaton a gyerekversenyekkel indul.

Kerkai Attila

A Balaton-parti város Fő terén ismerős kép fogadja majd az arra térőket, hiszen tele lesz a tér futókkal. Ami most már megszokott a pünkösdi hét végén, s éppen ez volt a céljuk a szervezőknek, így a verseny egyik kiötlőjének és főszervezőjének, Bedő Beátának is. Őt kérdeztük az újabb verseny előtt, mire számíthatnak azok, akik indulnak és azok is, akik érdeklődnek a futófesztivál iránt.

- Úgy érzem elértük célunkat, hiszen minden évben emelkedik az indulói létszám s az eddigi előnevezések és a várható helyszíni jelentkezések alapján ezernégyszáz futóval számolunk a félmaraton és a maratoni távokon - kezdte a főszervező. Nem beszélve a szombati napról, amikor a gyerekeké lesz a terep, hiszen nyolcszáz óvodás és kisiskolás számára rendezünk futóversenyeket, amire természetesen bárki jelentkezhet ott a helyszínen is. Annak is örülünk, hogy a városból is mellénk álltak, s alapvetően támogató a hangulat, hogy Keszthelyen minden évben létezik egy ilyen sportos esemény is. A vasárnapi félmaratoni és maratoni ugyan szabadidős rendezvény, de ismert futókból sem lesz hiány. Az hazánk minden részéből érkeznek hozzánk versenyzők, így valóban elmondhatjuk mára, hogy országos hírűvé vált a Keszthelyi Kilométerek.

A tavalyi rajt pillanata, de az idén még többen futnak majd (Fotó: archív)

A futóversenyek mellett kiegészítő programok is színesítik a kínálatot, így a várkertben pihenőzónát alakítanak ki, gyerekek számára szórakoztató programokat szerveznek és ingyenes egészségügyi szűrések is lesznek.

Minthogy a város utcáin zajlanak a küzdelmek, (kivéve szombaton), így vasárnap útlezárásokra kell számítani Keszthelyen és Gyenesdiáson 9.30 és 15.30 között. A teljes lezárás érinti a Fő teret, a Bem utcát, az Erzsébet királyné utca felső szakaszát a Kastélykanyart, a Lehel utcát és a Kazinczy utcát. Félpályás lezárás: Zsidi út Vásártéri szakasza, Lovassy utca, Apát és a Toldi utca, Erzsébet királyné utca. Lezárják a Balaton utca és a Széchenyi utca közti alsógyenesi útszakaszt, továbbá félpályás útlezárás lesz a Kapernaum utcában, a Szent István utcában és a Madách utcában. A futópálya teljesen elfoglalja Keszthelyen az új Balaton-parti sétányt a Libás kikötőtől a Hotel Helikon közti partszakaszon. A keszthelyi Balaton-part a Lovassy utca és a Csík Ferenc sétány között teljesen zárva.

Ezen felül a kerékpárút Keszthely és Gyenesdiás között zárva lesz, továbbá a Keszthely és Vonyarcvashegy közti vasúti szakaszon a vas-úti forgalom szünetel (10.00-15.30), az utasokat vonatpótló autóbuszok szállítják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!