Sport

2014.05.30. 16:35

Táncos világbajnokság Pulában

Zalaegerszeg - A horvátországi Pulában rendezték meg a táncsportok 12. világbajnokságát. Zalaegerszeget három klub, a Maxima Életmód Klub, az Ezer Rózsa Kertje hastánc csoport, és a Press Dance képviselte, méghozzá eredményesen.

Kerkai Attila

A 17 országból összesereglett, közel 2000 versenyzőt felvonultató eseményre Magyarországról több, mint ötszázan utaztak el. Az egerszegi klubok eredményesen szerepeltek, számos elsőséget és dobogós helyezést is elértek.

Maxima Életmód Klub eredményei: egy világbajnoki címet, három második helyet ért el, és további jó helyezéseket is. A Fantasy Solo Youth kategóriában Peresztegi Léna a 7. helyen végzett, a Fantasy Duo Youth kategóriában viszont a Peresztegi Léna, Olasz Gréta páros ezüstérmesként zárt, ugyanitt. Tasnádi Fanni és Varga Mercédesz 4. lett. A Fantasy Duo Junior kategóriában Szekér Bonita és Boronyák Nóra ötödikként zárt. A Fantasy Small Group Mini versenyében már győzelmet ünnepelhetett a zalai csapat, hiszen a Szabó Rebeka, Krajczár Rebeka, Horváth Blanka, Kontler Luca, Vass Petra, Kámán Gréta, Kósa Sára összeállítású csapat aranyat nyert. A Fantasy Small Group Junior kategóriában a Szekér Bonita, Boronyák Nóra, Varga Mercédesz, Tasnádi Fanni, Berta Luca, Olasz Gréta, Peresztegi Léna összeállítású csapat 2. lett, ugyanúgy, ahogy a Folk Dance Solo felnőtt kategóriában Tasnádi Renáta is. A versenyzőket Pukánszky Éva készítette fel.

A Maxima Életmód Klub Kalózok produkciója aranyérmet nyert. Fotó: Maxima Életmód Klub

A szintén egerszegi Press Dance TSE négy elsőséget és egy ezüstöt gyűjtött be Pulában. A Carribbean Bachata Adults kategóriában győzött Horváth Gergő és Herczeg Dóra, míg a Free dance Couple Youth kategóriában Horváth Ádám és Leposa Dóra másodikként zárt. A Carribean small group youth versenyében a Leposa Dóra, Horváth Ádám, Baksa Natália, Marai Ádám, Molnár Luca, Nátrán Péter összeállítású együttes győzött, ahogy a Caribbean Show Formation Adults névre keresztelt kategóriában az Egyed Petra, Kránicz Ferenc, Fersztl Barnabás, Kasó Péter, Hausmann Hanna, Horváth Gergő, Révész Dóra, Révész Ádám, Herczeg Dóra, Tóth Adrienn, Végh Tamás, Török Rebeka összetételű csoport is.

Az Ezer Rózsa Kertje hastánc csoport egy elsőséggel és két 2. helyezéssel térhetett haza. A Bellydance small group show kategóriában és a raqs sharqi kategóriában másodikak lettek, s azonos összeállításban a folklór kategóriában a Horváth Eszter, Bödör Alexandra, Nemesházi Bernadett és Gorza Ágnes összetételű csapat világbajnoki címet szerzett. A szóló versenyekben Nemesházi Bernadett a folklór kategóriában negyedik lett, a show kategóriában ötödik helyet szerzett. Horváth Eszter klasszikus hastánc stílusban bronzérmet nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!