Sport

2014.05.22. 15:15

A zalai táncosok is Eb-résztvevők

Nagykanizsa/Zalaegerszeg - A Pestszentimrén a Magyar Látványtánc Sportszövetség által megrendezett magyar bajnokság három napján több száz táncos mérte össze a tudását. Köztük a nagykanizsai Szkes Tánccsoport és az egerszegi Albatrosz Táncegyüttes, s mindkét klub tagjai készülhetnek az Európa-bajnokságra.

Kerkai Attila

A nagykanizsai Honvéd Kaszinó Szkes Tánccsoportja 10 produkcióval lépett fel és valamennyi továbbjutott a június 27. és 29. között Erdélyben, Székelyudvarhelyen megrendezendő Eb-re.

- Mindenkire nagyon büszke vagyok, táncosaink maximális teljesítményt nyújtottak a színpadon - értékelt Szécsényiné Kápolnás Edina, a Szkes Tánccsoport vezetője. Idén szövetséget váltottunk és azt hiszem, immáron itt is bizonyítottuk, hogy felkészült csapat vagyunk. A siker után már előre tekintünk, megkezdjük a felkészülést az Európa-bajnokságra. Úgy hiszem, szakmai szempontból nem lesz gond, nehézséget inkább az utazás hátterének megteremtése jelent, de keressük hozzá a támogatókat.

A Bűbájos boszorkák formáció produkciója is aranyat ért

A Szkes Táncsoport helyezései. Mini kiscsoport: 2. Szülinapom van. Mini solo: 1. Szommer Héra. Hip-hop mini kiscsoport: 1. Szkes Tánccsoport. Gyerek formáció: 1. Bűbájos boszorkák. Junior kiscsoport: 2. Életre kelt kódexek. Junior formáció: 2. Reneszánsz udvar. Felnőtt kiscsoport: 2. Támadnak a bacilusok. Látványtánc duo: 2. Németh Larina- Friskó Zsófia. Hip-hop felnőtt solo: 1. Tófalvi Alexandra. Hip-hop felnőtt kiscsoport: 1. SZKES Tánccsoport.

Az Albatrosz Táncegyüttes is eredményesen szerepelt a magyra bajnokságon. Bajnoki címet vehetett át gyermek kategóriában Hári Anna és Németh Lili Yin Yang című produkciója, melyet különdíjjal is jutalmaztak. A felnőtteknél Cséve Vanessza és Holes Alexandra állhatott a dobogó legfelső fokára a Tükörben című koreográfiával.

Az Albatrosz Táncegyüttes bajnokságon szerepelt tagjai  (Fotó: ZH)

További eredmények. Mini korcsoport: 3. Varga Lara (Kagyló tündér), 4. Adorján Zsanna (Tűzvarázsló). Gyermek korcsoport: 5. Hári Anna (A kis virág). Junior korcsoport: 2. Németh Fanni, Németh Kata (Szabadulás). Felnőtt korcsoport: 3. Albatrosz (Kotta), 4. Albatrosz (Csak egy tánc).



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!