Sport

2014.04.22. 13:35

Szabadtéri nyitány

Zalaegerszeg - A sikeres fedett pályás idény és a rövid mezeifutó szezon után április 25-én (pénteken) veszi kezdetét az atlétikai szabadtéri pályaverseny sorozat az Euro-Geo Kupával.

Kerkai Attila

A Zalaszám Zalaegerszegi Atlétikai Club és a Zalaegerszegi Diáksport Bizottság szervezésében Dunántúl legjobb atlétáit várják Zalaegerszegre, a város nyílt bajnokságára. E versenyen dőlnek el a városi diákolimpiai bajnoki címek is a középiskolások számára kiírt versengésben. A Zalaszám-ZAC ezen felül a 10-12 éves fiatalok részére tehetségkutató versenyt is rendez.

A mindig nagy tömegeket vonzó rendezvényen emlékeznek meg a szervezők Németh István egykori válogatott atlétáról, az Euro Geo Kft. volt cégtulajdonosáról, a zalai atlétika nagy mecénásáról. Szakály István, a szervező bizottság vezetője elmondta, hogy a Németh István Emlékverseny annak idején hagyományteremtő szándékkal indult, s hogy ezt a szervezők komolyan is gondolták, arra az idei verseny a bizonyíték, hiszen már a tizedik alkalommal rendezik meg.

A pénteken induló szabadtéri atlétikai idény első versenyén várhatóan a vágtaszámok is izgalmas csatát tartogatnak majd a nézőknek (Fotó: Katona Tibor)

 

A rendezvény fő támogatója továbbra is az Euro Geo Kft., így a verseny fő díját a cég tulajdonosa, Németh Gellért ajánlotta fel a legeredményesebb sportegyesületnek. Gyutai Csaba, Zalaegerszeg polgármestere, a verseny fővédnöke a legjobb teljesítményt elérő atlétát díjazza. A legjobb teljesítményt nyújtó zalaegerszegi atléta a Németh István Vándorserleget veheti át. Az Euro-Geo Kupa tehát április 25-én pénteken 14 óra 30 perckor kezdődik az egerszegi Városi Sportcentrumban.

Egy új versenysorozat születéséről is beszámolhatunk, hiszen a Magyar Atlétikai Szövetség útjára indítja a csapatbajnokságot. Noha csb-t eddig is rendeztek, de a mostani egészen újszerű lesz, hiszen a kiírás szerint két szomszédes megye legfeljebb három egyesülete állhat össze és alkothat egy-egy csapatot. Zalaegerszegen május 10-11-én rendezik meg a Nyugati-csoport elődöntőjét a PSM Protech Hungaria Kupáért. Megyénk klubjai külön utakat választottak maguknak, hiszen a Zalaszám-ZAC a szombathelyi Dobó SE-vel és a Haladással állt össze, míg a Keszthelyi VDSE a Veszprémmel és a Pápával alkot majd egy csapatot. A nevezési határidő kedden járt le és ez alapján dobókörbe áll Zalaegerszegen a májusi viadalon Pars Krisztián, a Dobó SE olimpiai bajnok kalapácsvetője is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!