Sport

2014.04.16. 13:20

Ezúttal a vesztesek sem panaszkodtak

Zalaegerszeg - Éledezik a röplabda sportág Zalaegerszegen, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy a ZTE RC férfi csapata jelenleg már az NB II-ben szerepel. De az utánpótlás is bontogatja szárnyait, hosszú idő után rendezték meg a ZTE mini tornáját.

A vendéglátókon kívül öt csapat – Sümeg, Székesfehérvár, Dunaújváros, Kaposvár, Szombathely – vett részt a tornán. A verseny egyik szervezője Kovács József, a Liszt iskola egykori testnevelője volt, a tanár úr több játékost nevelt hajdanán a ZTE-nek. A ZTE fiataljai a 4. helyet szerezték meg az erős mezőnyben. Dicséretes, hogy a röplabdás fellegvárak, mint Kaposvár, Dunaújváros és az NB I-es felnőtt csapattal rendelkező Sümeg ellen helytálltak a ZTE fiataljai.

– Több tornát szerveztem aktív pedagógusként – bocsátotta előre Kovács József, amikor a viadalról kérdeztük. – Igyekeztem úgy megszervezni ezt a versenyt is, hogy minél többet játszhassanak a résztvevő gyerekek. Ennek megfelelően a hat csapat mindegyike hat mérkőzést játszott, és a hátrébb végzett együttesek játékosai is élvezhették ezt a gyönyörű játékot. Kilenc éve, 2005-ben vonultam nyugdíjba, és bevallom azóta nagyon is hiányzott a röplabda. A ZTE RK vezetői, Merth Attila és Tomanóczi Tibor hívtak, és az első szóra örömmel tértem vissza. Leköt a munka, és nagyon szívesen dolgozom a gyerekekkel Állítom a kezem alatt lévő fiúkból jó röplabdás lesz.

Az aranyérmet – egyáltalán nem érdemtelenül – a Székesfehérvár együttese szerezte meg a tornán, a döntőben a Kaposvárt verve meg 2:0-ra. A harmadik helyért lejátszott találkozón Sümeg nyert 2:0-ra ZTE ellen. Az ötödik helyért Szombathely játszott Dunaújvárossal, és a Duna-partiak nyertek 2:0-ra.

A szervezők díjazták minden csapat legjobbját, és különdíjat kapott a győztes csapat edzője is. A résztvevő csapatok játékosai sem távoztak üres kézzel, minden röplabda „palánta" ajándékot kapott a ZTE RC-től.

A jól szervezett tornáról győztes és vesztes egyaránt jó hangulatban távozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!