Sport

2014.04.04. 10:10

Dobó István a plovdivi vb-n indul

Nagykanizsa - Az elmúlt hetekben valódi nagyüzem zajlott a kanizsai vívók háza táján, versenyről versenyre járva képviselték a fiatalok az NTE 1866 színeit.

A nagykanizsai vívók a reménység kard körversenysorozat negyedik állomásán léptek pástra például az UTE vívó-központjában. Az újonc fiú kard (37 induló) mezőnyében Milassin Mór első lett. Gyermek fiú kardban (65) a harmadik helyen végzett Horváth Barna. A serdülő fiú kardozóknál (35) hatodikként zárt Milassin Mór, míg gyermek női kardban (43) kilencedik lett Mádé Réka.

Az olaszországi Bolzanóban nemzetközi gyermek korcsoportos leány kardversenyt rendeztek (párhuzamosan a felnőtt női kard Világkupa sorozattal), melyen Mádé Réka, az NTE 1866 vívója a 8. helyen végzett.

Balatonalmádiban rendezték meg a kardozók diákolimpiáját II-III., valamint a VI. korcsoportban és a Nagykanizsai TE 1866 vívói ezúttal iskoláikat képviselték.

A kanizsaiak jobb eredményei. II. korcsoport, férfi kard (22 induló): 2. hely Kiss Gergely (Rozgonyi Általános Iskola). III. kcs. férfi kard (46): 3. Dobó Ádám (Kőrösi Csoma Általános Iskola), ... 5. Horváth Gergő (Zrínyi Általános Iskola). III. kcs. női kard (22): 5. Kozári Dóra. Csapatban 1. Palini Általános Iskola). VI. kcs., női kard (11): 2. Vernyel Sára, 3. Flumbort Sára (mindketten Batthyány Lajos Gimnázium)

Gödöllőn az utánpótlás kardvívók Gerevich-Kovács-Kárpáti Reménység Körverseny sorozatának negyedik viadalát bonyolították le, melyen az NTE 1866 vívó növendéke is szerzett érmet.

A zalai eredmények. Gyermek férfi kard (2001 és utána születettek, 79 induló): 3. Dobó Ádám. Serdülő férfi kard (1999 és utána, 29): 8. Milassin Mór. Gyermek női kard (2001 és utána, 42): 5. Mádé Réka.

Dobó István ez idő alatt már Tatán készült a korosztályos válogatottal a bulgáriai kadet világbajnokságra, melyre a kanizsai kardozó, és edzője, Piecs Adrienn április 2-án utazott el Plovdivba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!