Sport

2014.04.05. 19:19

A vasiak óriási csatában győzték le a ZTE KK-t

Szombaton az NB I A-csoportos férfi kosárlabda bajnokság alsóházi küzdelmeiben Zalaegerszegen találkozott egymással a Zalakerámia-ZTE KK és a Falco KC. A mérkőzés igazi rangadót hozott a végén vasi ünneppel.

Kerkai Attila

Zalakerámia-ZTE KK – Falco KC Szombathely 85-92 (19-18, 22-30, 26-25, 18-25)
Zalaegerszeg, 1400 néző. Jv.: Győrffy, Boros, Söjtöry.
ZTE KK: Boston 9, Gáspár 14/6, Plumb 11, Safford 26/3, Lekli 8. Csere: Koma -, Velkey 5/3, Kovács Á. 6, Kámán 6, Kerkai -. Vezetőedző: Raúl Jiménez.
Falco KC: Perl 9, Váradi 11/6, Timberlake 13/3, Zagorac 22/3, Szabó M. 13 Csere: Will 6/6, Mitchell 12/3, Simon L. 3, Bognár 3. Vezetőedző: Andeljko Mandic.
Kipontozódott: Lekli a 40. percben.

Az első kosarak nehezen születtek, meg, de aztán beindult a pontgyártás. A vasiak érezhetően igyekeztek lassítani a hazaiak játékát, de a ZTE KK vezetett, igaz, csak minimális különbséggel (13-12). Nem tudott ellépni ellenfelétől, aztán a második negyedben keményebbre fogta védekezését a házigazda, ezzel is hibára kényszerítve riválisát. Vasi oldalon 14 perc alatt össze is jött 9 eladott labda. Nagy taktikai csata zajlott a parketten, az egerszegiek egy jó sorozattal és gyors indításokból elléptek 38-33-ra, de ekkor a Falco ismét jól védekezett. A pályára érkező Mitchell fontos kosaraival pedig felzárkóztak  és a félidő hajrája is a vasiaké lett, akik hét pontos előnyt harcoltak ki maguknak a szünetre (41-48).

 

Fordulás után Gáspár és Safford is jól célzott távolról és a ZTE KK újra megérkezett a Falco nyakára  (51-51). Izgalmas, éles mérkőzés volt, méltó egy rangadóhoz. Timberlake gyors indításokból szerzett kosaraival nyolc ponttal lépett el újra a Falco (60-68) és innentől folyamatosan kapaszkodnia kellett a zalaiaknak. Velkey egy triplával nyitotta az utolsó játékrészt (70-73), és egyre paprikásabb lett a hangulat a pályán. Akadt, amikor a zalaiak reklamáltak, volt, mikor a vasiak, de egy valami biztos: a Falco kevesebbet hibázott. Érett a vendégsiker, ugyanis 4-5 pontnál nem tudott közelebb jutni ellenfeléhez a zalai csapat. Nem jöttek be a kinti dobások, az idő pedig a vendégeknek dolgozott (37. p.: 77-84). A ZTE letámadott és egy perccel a vége előtt  visszajött egy pontra (85-86), ám a végén Lekli a hibája után technikait kapott és ezt már végleg kihasználta a Falco, amely óriási csatában nyert.

Raúl Jiménez: - Csak csapatként tudjuk javítani a támadó és a védekező játékunkat is. Nem vagyok az az edző, aki reklamál mindenért, tisztelem a játékvezetőket, a többi csapatot és a szövetséget is. Most is azt gondolom, hogy a három legjobb magyar játékvezető volt itt. A találkozókon követ el hibát az edző, a játékos egyaránt, de én olyan csapatot szeretnék, amely nem kifogásokat keres. Nagyon jó kosárlabdát játszottunk néhány percig, de vesztettünk, mert hibákat követtünk el. Ez minden, amit mondani szeretnék, gratulálok a Falcónak, amely jobban játszott annál, mint amit jelenlegi helyzete mutat.

Andeljo Mandic: - Gratulálok a játékosaimnak, Egerszegen bnem könnyű nyerni. Egy rossz periódus után voltunk, de megmutattuk, hogy tudunk jól is kosárlabdázni. A ZTE sok támadólepattanót szerzett, de nekünk jól sikerültek a támadásaink, ezzel tudtuk megtartani az előnyünket. A végén az is segített bennünket, hogy Lekli technikait kapott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!