Sport

2014.04.25. 14:50

A tekepályán dől el minden

Zalaegerszeg - Zalai szempontból (is) sorosdöntő ütközetéhez ér a női tekézők Szuper Ligája. Szombaton az utolsó fordulóban Budapesten a bajnoki címről dönt egymás között a Rákoshegy I. és a ZTE-ZÁÉV TK. A férfiak rájátszásában a már bajnok Szeged ugyenezen a napon az ezüstérmes ZTK-FMVas vendége lesz.

Kerkai Attila

A nőknél egy esztendővel ezelőtt is a ZTE-ZÁÉV TK és a Rákoshegy I. harcolt a bajnoki címért. Akkor a pályán a zalaiak voltak a jobbak, de fővárosiak a kiírás egyik pontjára vonatkozó kifogásuknak helyt adott a honi szövetség és az egerszegiek megosztva jutottak a bajnoki címhez.

A helyzet most is hasonló, pontosabban: valóban a pályán dől el minden. Jelenleg a Rákoshegy I. és a ZTE-ZÁÉV TK azonos ponttal áll, de a fővárosaiknak jobb a szettarányuk, amiből az következik, amit Zsidó János, a lányok szakvezetője vázolt a döntő ütközet előtt.

- Csak a győzelem, akár a legminimálisabb mértékű hozhatja meg számunkra a bajnoki címet, minden más eredmény a Rákoshegynek kedvez - mondta. - Azt gondolom, ha a lányok hozzák a valós tudásukat megnyerhetjük a mérkőzést. A bajnokság előtt a dobogós helyezést tűztük ki célul, de közben úgy alakult minden, hogy ebből még arany is lehet. Éppen ezért felszabadultan játszhatunk, és azt remélem, hogy mindez így is lesz és akkor meglepetést okozhatunk a fővárosiak otthonában. A héten is inkább úgy készültünk, hogy ne nyomjon bennünket a tét, de nagyon szeretnénk győzni, ami érthető. Szerencsére mindenkire számíthatok, s tényleg azt kell elérnünk, hogy mindenkiből kijöjjön az, amit egyénileg valójában tud.

Az biztos, hogy a csapatkapitány Csurgai Anita teljesítménye is döntő lehet, s rá lehet is számítani (Fotó: Katona Tibor)

A férfiak pontvadászatában a négycsapatos rájátszás dönt az érmek sorsáról, de ez a küzdelem eldőlt. A Szeged már bajnok, míg a második helyezés a ZTK-FMVas csapatáé, de még hátra van a két együttes egymás ellni találkozója. Elsőként szombaton, 12 órától Zalaegerszegen.

- A tét a presztízs és az is, hogy közeledve a világbajnoksághoz, a válogatott kerettagok milyen formát mutatnak - vezette fel a ZTK és a Szeged csatáját Fehér László, a zalaiak szakvezetője, aki egyben a férfi és a női szövetségi kapitány is. A Szeged kiváló formában van, idén jobb volt nálunk, a kérdés csak az, hogy veretlenül szerzi-e meg az aranyérmet vagy nem. Ebben már csak mi akadályozhatjuk meg őket. A két csapatból többen is pályáznak a hatfős válogatottba kerülésre, így azt is nézem majd, hogy ki , milyen formát mutat majd az éles helyzetekben. Éppen ezért, habár a helyezések sorsa már nem változhat, a játékosoknak elegendő elég okuk van arra, hogy bizonyítsanak.

Az utolsó fordulóban a férfiaknál két hét múlva Szegeden a ZTK vendégeskedik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!