Sport

2014.01.10. 17:55

Hogyan hat lelkileg?

Zalaegerszeg - Semmiképpen nem lesz szokványos a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának szombati (18 óra), paksi fellépése. Edzőváltás után van az egerszegi csapat, az új tréner kiléte azonban még nem ismert.

Kerkai Attila

Ahogy csütörtökön arról beszámoltunk, Völgyi Pétert a klub vezetése felmentette a munkavégzés alól, így eddigi segítője, Heinrich Róbert meccsel majd a soron következő találkozón. A végleges megoldást az ígéretek szerint napokon belül megtalálja a klub vezetése.

Ha leszámítjuk az edzőváltás okozta felfordulást , akkor sem a ZTE KK ennek a találkozónak az esélyese, hiszen a zalaiak jelenleg 5-10-es győzelmi mutatóval rendelkeznek, míg a Branislav Dzunic vezette, és a tabella élén álló paksiaknál ez az arány 13-2. A zalai csapatnál érthető, hogy nem a legjobb a hangulat, és Heinrich Róbert sem titkolta: megjósolhatatlan ebben a helyzetben, hogy mire számíthatnak.

-Bonyolult ez a szituáció, és a játékosokat is mélyen érintette a bejelentés - mondta el a péntek délelőtti edzés után a megbízott tréner. - Persze profikról van szó, így kezelniük kell ezt a helyzetet, a személyes véleményem pedig az, hogy nem tudom, miként reagál a csapat. Pakson nem mi vagyunk az esélyesek, de amikor idehaza játszottunk velük, jól felépített taktikával meg tudtuk lepni és legyőzni őket. A heti munkát és a taktikai felkészítést is még Völgyi Péter tervezte meg, és ennek megfelelően készülünk, hiszen hiba lenne most már módosítani.

Fehérben Boston a ZTE KK legutóbbi, Sopron elleni meccsén. A profik tudják kezelni a helyzetet  Fotó: Pezzetta Umberto

S hogy a csapat milyen hangulatban készül? Ezt már Kámán Tamás csapatkapitánytól kérdeztük. De persze kíváncsiak voltunk arra is, a játékosok mit szólnak az edzőváltáshoz.

-Utóbbit külön nem szeretném kommentálni, ez a vezetők döntése volt, amihez joguk van - szögezte le a kapitány. Készülünk, mint minden más mérkőzésre, de lelkileg nem tudom megállapítani, hogyan hatnak majd a történtek. Az biztos, hogy szeretnénk, ha tartása lenne a csapatnak és nem akarunk beleszaladni egy nagy zakóba. Az eddigi teljesítménnyel mi sem lehetünk elégedettek és igaz ez saját magamra is. Sokat beszélgettünk arról, hogy mi hiányzik a játékunkból. Igen, a pontdobás. Mindez viszont nem mindig csak rajtunk múlik, hanem az ellenfeleken, azok játékán, taktikáján is. Mi mindig úgy készültünk, hogy minden megteszünk sikerért, sajnos a vereségek nem kerültek el bennünket, és ez a baj.

Kámán Tamásnak persze nem lesz ismeretlen a paksi környezet, hiszen az elmúlt két szezont éppen a szombati ellenfélnél töltötte. S ha ezen a nyomon megyünk tovább, akkor a másik oldalon viszont ott vannak a zalaiak, úgy mint Tóth Ádám, Baki Gergely és persze ide vehetjük Branislav Dzunic-ot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!