Sport

2013.12.11. 14:20

Télapókereső verseny

Zalaegerszeg - Véget ért a 2013-as esztendő versenyszezonja a tájfutóknál, de most már végérvényesen. Vasárnap a ZTC a Télapókereső versenyt is megrendezte, amely újfent remek hangulatban zajlott.

Kerkai Attila

A TRIÓ Egerszeg ZTC a sportágat bemutató, népszerűsítő rendezvényén a Télapókereső versenyen búcsúzott az évtől. A megyeszékhelyi Parkerdő adta kellemes környezetben rendezett eseményt a városi önkormányzat és a MOB is támogatta, és közel 150-en vettek részt rajta. A családoknak is rendezett, szabadidős jellegű versenyen az ellenőrző pontok környékén csokoládémikulásokat is találhattak a résztvevők, akik között a célban ajándékokat is kisorsoltak.

És nemcsak ez az utolsó nap, de az ősz vége is mozgalmas volt a tájfutók számára. A zalai klubok képviselői Csödén, a Vértesben, és Sárváron szerepeltek, majd végül Rómában zárták az idei szezont jó eredményekkel.A kétnapos Őszi Spartacus Kupa nemzetközi viadalt Várgesztes térségben rendezték meg, ahol az idei országos rangsorversenyek sorozata is véget ért. Itt a TRIÓ-Egerszeg ZTC két sportolója szerepelt ki-emelkedően, hiszen jó futással a serdülő fiúk mezőnyében Erdős Márton a 2., Porgányi Márk pedig a 3. helyet szerezte meg.

A zalai versenyek sorát a Zala megyei egyéni bajnokság, a Galambos Péter Emlékverseny zárta. A megyei szövetség és a TRIÓ Egerszeg ZTC által szervezett viadalon osztrák és horvát tájfutók is indultak. A színvonalas versenyen számos jó zalai eredmény született.

A családi és szabadidős Télapókeresésen a legkisebbek is megízlelhették az ellenőrző pont megtalálásának örömét Fotó: Katona Tibor

Zalaiak dobogós eredményei. N10C: 1. Bokor Vanda (Göcsej KTFE), 2. Csiszár Gyopár (TRIÓ Egerszeg ZTC), 3. Tarsoly Borka (Göcsej KTFE). N12C: 1. Tarsoly Panka (Göcsej KTFE). N14B 1. Jánoki Georgina (TRIÓ Egerszeg ZTC), 2. Bódi Doroti (TRIÓ Egerszeg ZTC). N18B: 2. Porgányi Anna (TRIÓ Egerszeg ZTC), 3. Simon Cintia (TRIÓ Egerszeg ZTC). N35: 1. Sárecz Éva (TRIÓ Egerszeg ZTC). F10C: 2. Magyar Gergő (Göcsej KTFE), 3. Csertán Balázs (TRIÓ Egerszeg ZTC). F12C: 1. Bognár Zoltán (Göcsej KTFE), 3. Fehér János (TRIÓ Egerszeg ZTC). F14B: 1. Szalay Levente (Göcsej KTFE), 2. Veszelszki Barnabás (Göcsej KTFE). F16B: 1. Szalay Áron (Göcsej KTFE). F18B: 1. Fekete Ágoston (TRIÓ Egerszeg ZTC), 2. Porgányi Márk (TRIÓ Egerszeg ZTC). F21A: 2. Lukács Péter (TRIÓ Egerszeg ZTC), 3. Molnár Barnabás (TRIÓ Egerszeg ZTC). F35: 2. Sárecz Lajos (TRIÓ Egerszeg ZTC), 3. Tarsoly Róbert (Göcsej KTFE).

A regionális versenyek sorában a Sárváron lezajlott négyfutamos Termál Kupán zárták az évet idehaza a zalai klubok képviselői.

A zalaiak dobogósai. F14B: 1. Csertán András (ZTC), 2. Szalai Levente (Göcsej KTFE), 3. Veszelszki Barnabás (Göcsej KTFE). F16B: 1. Fekete Ágoston (ZTC), 3. Fekete Sámuel (ZTC). F18B: 2. Barti Áron (Göcsej KTFE), 3. Kiss Kornél (ZTC). F21B: 2. Mézes Tibor Sólyom (Göcsej KTFE), 3. Fehér Ferenc (ZTC). F35: 3. Tarsoly Róbert (Göcsej KTFE). F65: 2. Vajda László (ZTC). N10C: 2. Dóka Sára (Göcsej KTFE), 3. Tarsoly Borka (Göcsej KTFE). N14B: 3. Bodi Doroti (ZTC).

Ahogy pedig lenni szokott, a TRIÓ Egerszeg ZTC tagjai nemzetközi versennyel zárják az évet. Az olaszországi Velence helyett viszont az idén Rómába várták a nemzetközi mezőnyt, és benne a zalaiakat is. A háromnapos Róma Meeting elnevezésű viadalon 27 nemzet közel ezer indulója között az egerszegi klub néhány sportolója is rajthoz állt. A Villa Borghese parkjában az éjszakai futamon, a Villa Ada parkjában és Róma belvárosában pedig nappali versenyeken küzdöttek az értékes helyezésekért a résztvevők. A város történelmi területein haladó gyors pályákon egy zalai érem született. Fehér Ferenc az F40-es kategória mindhárom futamában jól futott és ez az összetett rangsorban számára a második helyet jelentette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!