Sport

2013.12.17. 13:45

Lichtnecker Dávid vezeti a ranglistát

Szombathely - A ZTE Súlyemelő Klub versenyzői közül kettő is indult a vasi városban az elmúlt hétvégén megrendezett Mikulás Kupán, melyen Bakos Erik és Lichtnecker Dávid is győzött.

Kerkai Attila

A vasi megyeszékhely klubja, a Haladás VSE szervezésében lezajlott erőpróbán a serdülők között indult Bakos Erik a 69 kilogrammos súlycsoportban 168 kg összetett eredményt (76 szakítás 92 lökés) produkált, és ezzel megszerezte az első helyet. Klubtársa, Lichtnecker Dávid a 62 kg-os súlycsoportban indult, ahol 153 kg-mal (70 83) szintén győzött. E sikerek mellett pedig az is közös a fiúk esetében, hogy szakításban és lökésben is új egyéni csúcsokat emeltek.

Ezzel a versennyel pedig véget ért a versenyidény a ZTE SK tagjai számára is. Az év végi ranglisták alapján pedig Lichtnecker Dávid a serdülő 50 kg és 56 kg-os súlycsoportban vezeti a korosztályos ranglistát, a 62 kg-ban pedig harmadikként zárt. Bakos Erik a serdülő 62 kg és 69 kg-os súlycsoportban a ranglistán második lett.

Ugyancsak az élen áll az ifjúsági korosztályban Molnár Martina, aki viszont gyakorlatilag már nem a ZTE SK emelője. A szezonban sikert sikerre halmozó emelő ugyanis az ősztől már a Kiskunhalas színeiben versenyzik, igaz, hivatalosan csak januártól igazol el a ZTE-től.

Lichtnecker Dávid munka közben. Idén igazán jól dolgozott  Fotó: Pezzetta Umberto

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!