Sport

2013.12.21. 14:54

Fordulatos volt az utolsó negyed

Nagykanizsa - Az idei esztendőben utolsó bajnokiját vívta a női kosárlabda honi második vonalában szereplő Kanizsa Vadmacskák SE együttese, melynek ellenfele az UNI Győr-Széchenyi Kosárlabda Akadémia csapata volt.

 

A kanizsai helyszínen végül roppant izgalmas mérkőzés kerekedett, hiszen a vendégek az utolsó pillanatokban nyerték meg 61-59-re az összecsapást. Pedig a nagykanizsaiak mindent megpróbáltak, így szerettek volna többek között trénerüknek, Gábor Erzsébetnek is kedveskedni, aki a napokban ünnepli születésnapját.

A kezdéssel nem is volt probléma hazai oldalon, hiszen az első negyedet hétpontos előnnyel (19-12) zárták Kardos Rékáék. Akik például korántsem a megszokott kezdő ötösükkel indították a találkozót, de mint az az eredményből is kitűnt, ez nem okozott a Vadmacskák számára fennakadást. A második tíz percben is tartották vezetésüket (33-26) a hazai hölgyek, sőt a meccs 30. percére még egy ponttal rá is tettek a különbségre (49-41). A 32. percre aztán már tíz volt közte (55-45), de abban az időszakban egyre több dobásuk is pontatlanra sikerült. Trénerük igyekezett ugyan váltogatni játékosait, de az eredmény további alakulásába talán fáradásuk is belejátszott. Négy perccel a végel előtt már a vendégek mentek négy ponttal (55-59), de Fekete Csilla és Jurkó Noémi pontjaival visszajött a meccsbe a KVSE. Jurkó nem sokkal később kipontozódott, a győriek pedig egy sikeres közelivel az utolsó pillanatokban a maguk javára fordították az eredményt (59-61).

A Győr sikerével maradt a Kanizsai Vadmacskák előtt a tabellán, előbbi az ötödik, míg utóbbi a hatodik helyet foglalja el a Nyugati csoportban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!