Sport

2013.11.30. 11:26

Jegyzet - Szurkolni kell, nincs mese!

Nem megy a Zalakerámia-ZTE KK férfi kosárlabda csapatának az utóbbi hetekben, hiszen Völgyi Péter csapata pénteken zsinórban már ötödik vereségét könyvelte el Pécsett.

Kerkai Attila

Pedig a csapat szépen indult, hiszen az első öt mérkőzéséből négyet megnyert. Közte egy bravúrt is elkönyvelt, hiszen a Paks két vállra fektetése egyértelműen annak számított. Aztán jött a november és  az lejátszott újabb öt mérkőzésen már nem termett babér Az kétségtelen, hogy a kanadai Doug Plumb „kálváriája” nem tett jót, hiszen a légiós achilles ín-sérülése miatt gyakorlatilag kihagyta az elmúlt egy hónapot. Viszont az is igaz, hogy a zalaiak húzóemberei közül sincs mindenki  formában, ugyanis Kámán Tamás és Gáspár Dávid nem tudják hozni azt a teljesítményt, mint amit megszoktunk tőlük.

Rutinos kosarasokról van szó, vélhetően ők is keresik az okokat és a megoldást, és ismerve mindkettejüket,   biztos vagyok benne, hogy minden pillanatban azon vannak, hogy újra formába kerüljenek. Mert esetükben szóba sem jöhet  sportszerűtlen életmód, lazaság, vagy hogy a dolgokat félvállról  vennék. Igazi,  profi mentalitású játékosok ők,  s tudom, hogy a jelenlegi helyzetben furcsán hangzik mindez, de hagyni kell nekik időt, ami persze most nincs elég   A szurkoló viszont türelmetlen és ez is természetes, hiszen kedvenc csapatával kapcsolatban vereségekről értesülni soha nem jó, a siker mindig kedvesebb.

S ha már a szurkolók, a szurkolás is szóba került a héten az egerszegiekkel kapcsolatban. Másodszor sújtotta pénzbüntetéssel ugyanis a ZTE KK-t az MKOSZ fegyelmi bizottsága a „mérkőzés rendjének megzavarása” miatt, ami szurkolói rigmusokat takart legutóbb a Körmend elleni találkozón. A fb döntéshozói nem mai gyerekek, a most szankcionált rigmusokat szerintem évtizedes múltra visszamenőleg ők is kívülről fújják, mert annyiszor hallották már. Van köztük  árnyaltabb, és kevésbé az, viszont most tényleg úgy tűnik, hogy – nem csak a kosárlabdában, hanem más sportágakban, főleg a labdarúgásban - ,  a fegyelmi bizottságok komolyan „rámentek”  a szurkolói megnyilvánulásokra. Igen, a jó ízlésnek is van határa, s mi is hallottunk olyat, amire az ember   tényleg azt mondja:  ezt azért  nem kellett volna

Viszont ott vannak azok a „beszólások” is, melyek legfeljebb emelik egy rangadó hangulatát, semmint félelmet keltenek a rivális csapat, vagy annak szurkolói körében. Még akkor is, ha esetleg  szó szerint véve akár sértő is lehet a rigmus. Szurkolás nélkül ugyanis  nincs rangadó, nincs hangulat, csendben  nézni egy izgalmas csatát, az már-már  a mérkőző felekre nézve is sértő megnyilvánulás  Úgy tűnik viszont, hogy most nagy a szigor,  de kíváncsian várjuk, mennyire lesz következetes

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!