Sport

2013.11.30. 16:16

ZTE FC: győztes őszi befejezés

Hogy felhívják a figyelmet az anyagi gondoktól fuldokló klubra, így a csapat sanyarú helyzetére a ZTE FC – Kozármisleny NB II-es bajnoki labdarúgó mérkőzés tíz perccel később kezdődött, ugyanis az egerszegi csapat játékosai így döntöttek – amit a játékvezetővel és a vendégekkel is közöltek.

Kerkai Attila

ZTE FC – Kozármisleny 2-1 (1-0)

Zalaegerszeg, 1241 néző. Jv.: Pintér (Horváth Z., Makkosné Petz Brigitta).

ZTE FC: Jahic – Preklet (Frizoni, 65.), Kovács G., Bogunovic, Nagy Z. (Babati, 57.) - Sluka, Grbic, Holdampf (Vágó, 76.) – Simonfalvi, Pavicevic, Hajdú. Megbízott vezetőedző: Lendvai Miklós.

Kozármisleny: Helesfay – Kiss M. (Cziráki, 57.), Fellai, Kovács T.,, Fenyvesi – Szabó B., Nagy l. - Varga (Vituska, 73.), Vég, Nagy M. - Pap R. Vezetőedző: Németh Zsolt.

Gólszerzők: Bogunovic (36.), Holdampf (61.), illetve Fenyvesi (92.). .

A találkozó elején Nagy Ferencet, a ZTE FC elnökét és tulajdonosát „szólították meg” a hazai drukkerek, amit persze nem hallhatott meg az érintett, minthogy nem volt ott a mérkőzésen, vagy legalábbis, mi nem találkoztunk vele.   Aztán elkezdődött a  játék, leginkább kiegyenlített futballal. A Kozármisleny viszont bátrán támadott, hiszen Zalaegerszegen a sereghajtónak tényleg semmiféle veszítenivalója nem volt.

 

Denis Grbic, a ZTE FC játékosa a kozármislenyiek gyűrűjéből igyekszik kihozni a labdát (Fotó: Pezzetta Umberto)



A 14. percben szerzett is egy gólt a vendégcsapat, de lesről, amúgy  kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben. Jó játékot várni persze ebben a helyzetben nem lehetett, amit számon kérni,  főleg a hazaiakon nem jelenlegi helyzetükben nem lehetett. Az idő haladtával viszont már jobbára áttevődött a játék a vendégek térfelére és a 36. percben meg is szerezte a vezetést a ZTE: Sluka bal oldali szabadrúgását Pavicevic fejelte le, egy védő lábán még átgurult a labda, ami eljutott Bogunovichoz, ő pedig két lépésről a kapuba pofozta azt, 1-0. A bekapott gól után egyre többet hibázott a Kozármisleny, a 41. percben pedig Nagy Z. 30 méteres bombája suhant el a bal felső sarok mellett.

A második játékrész elején az érződött a hazaiakon, hogy semmit sem akar siettetni, inkább taktikusnak volt nevezhető ez a futball. Így is fölényben játszott a ZTE FC, de egy újabb gól mindenképpen kellett volna ahhoz, hogy nyugodtabbak legyenek az egerszegiek.  Közben a zalai B-közép egy transzparenst feszített ki, Nagy Ferenc elnöknek üzenve, amit most nem idéznénk, maradjunk annyiban, nem éppen hízelgő szavak voltak ezek... És akkor jött a második ZTE-gól is. A 61. percben Holdampf lopta a távolságot és 28 méterről óriási gólt lőtt a jobb alsó sarokba, 2-0.

Lendvai Miklós két cserét is végrehajtott, ezzel átszervezve csapatát is, hiszen Simonfalvi és Hajdú visszaált a védősorba. A Kozármisleny próbált kontrázni, de nem túl nagy meggyőződéssel, s úgy tűnt, hogy a zalaiak már könnyedén lehozzák ezt a mérkőzést.  A 76. percben Pavicevic lőtt jó helyzetből, de alig mellé, egy percre rá pedig Vituska próbálkozását Kovács G. a gólvonalról vágta ki. Már a hosszabbításban járt a mérkőzés, amikor a 92. percben egy kipattanó labdát  Fenyvesi 12 méterről a ZTE kapujába lőtt, ezzel szépített a Kozármisleny, 2-1.  

A  ZTE FC megnyerte a találkozót és az ősz végére az élcsoportba küzdötte fel magát, amiért nagy respekt jár a szakmai stábnak és a játékosoknak, hogy fizetés nélkül is ilyen teljesítményt nyújtottak. Az, hogy milyen jövő elé néz a klub és a csapat, ez  továbbra is kérdéses.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!