Sport

2013.10.04. 11:50

Két zalai bajnoki arany

Zalaegerszeg - A sportlövészek Budapesten rendezték meg a Nemzeti Versenyszámok Országos Bajnokságát, melyen a nagykanizsai és zalaegerszegi győzelmek is születtek.

Zalai Hírlap

A Nagykanizsai Polgári Sportlövész Egylet és a zalaegerszegi Polgári Lövész Egylet puskásai bajnoki címet szereztek, de az egyéni és csapatversenyben is érmekkel térhettek haza. A nyílt irányzékú kispuska 30 lövéses fekvő testhelyzet számban a férfiak csapatversenyében a PSLE Nagykanizsa lett országos bajnok Szobolics János, Horváth Károly, Horváth Szilárd összeállításban. Ugyanitt a PLE Zalaegerszeg (Havasi Ferenc, Szabó Béla, Tátrai Miklós) a 4. helyen végzett. A szám egyéni versenyében Szobolics János ezüstérmesként zárt 275 körös teljesítményével, Horváth Károly (273) pedig negyedik lett.

A PSLE csapata: Szobolics János, Horváth Szilárd, Horváth Károly

Havasi Ferenc is aranyat nyert. Fotó: PLE

A standardpuska 30 lövéses fekvő testhelyzet kategóriában a kanizsai férfi csapat (Harsányi Bálint, Horváth Károly, Obermaier Nándor) bronzérmet nyert.

Nyílt irányzékú kispuska 30 lövéses fekvő testhelyzetű kategóriában a nők csapatversenyében a kanizsai PSLE (Papp Józsefné, Pölöskeiné Hertelendi Erika, Papp Bernadett) második, egyéniben Papp Józsefné bronzérmes lett.

A standardpuska 3x10 lövéses férfi számában született a másik zalai aranyérem. A PLE Zalaegeszeg versenyzője, Havasi Ferenc remek teljesítménnyel utasította maga mögé a mezőnyt és 260 körrel bajnoki címet szerzett.

Korábban a pisztolyosok nemzeti bajnokságán a sportpisztoly 20 lövéses csapatversenyében a PLE Zalaegerszeg együttese (Hollé Zsolt, Pintér Tibor, Németh Ferenc) a dobogó második fokára állhatott fel. A PLE a központi gyújtású pisztoly 20 lövéses szám csapatversenyében is szerzett egy érmet: Marton Péter, Németh Ferenc és Pintér Tibor bronzérmet nyert.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!