Méhlegelő, rovarhotel és mezítlábas sétány

2024.05.24. 16:00

A környezettudatosságra nevelnek

A nagykanizsai Loco-Motiv Közösségi Alapítvány pályázatán nyert nemrég a Kiskanizsai-iskola a környezettudatosság és szemléletformálás témájú projektjével.

Benedek Bálint

A LocoMotiv pályázatban méhlegelőt, mezítlábas ösvényt avattak a Kiskanizsai iskolában és rovarhotelt készítettek. A képen a gyerekek és Molnár István igazgató

Fotó: Szakony Attila

Ennek keretében az intézmény udvarán mezítlábas ösvényt és méhlegelőt alakítottak ki, sőt egy kis munkára is fogták a családokat, akik a tanulókkal együtt rovarhoteleket "építettek".  Steficsné Szokol Judit igazgatóhelyettes a rendezvényen elárulta: szintén az alapítvány jóvoltából mind a 15 osztályba kerül egy-egy szelektív edény műanyag és papírhulladék gyűjtésére. Ezenkívül fontos programelem az energia őrjárat folytatása, melyen a diákokat arra tanítják, hogy tudatosan használják a vizet, és kapcsolják le a nap végén az osztályteremben a világítást. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában