Sport

2013.10.05. 15:04

Babati bevágta: nyert a ZTE FC!

A labdarúgó NB II 8. fordulójában ismét idegenben lépett pályára a ZTE FC, amely szombaton a Cegléd vendége volt. A ZTE FC végól Babatgi benjamin 91. percben szerzett találatával győzött.

Kerkai Attila

Ceglédi VSE – ZTE FC 0-1 (0-0)

Cegléd, 200 néző. Jv.: takács (Hofbauer, Péter T.).

Cegléd: Miski – Kenderes, Miklósvári, Farkas I., Pesti D.  – Koncz, Koós (Medgyesi, 82.), Makrai, Markó   - Kormos (Takács, 80.), Rebryk (Skunc, 69.).  Vezetőedző: Ványi Zsolt.

ZTE FC: Jahic – Preklet, Kovács,  Bogunovic, Hajdú – Nánási, Simonfalvi   - Frizoni (Vayer, 80.),  Grbic (Szegleti, 64.),   Babati -   Pavicevic (Vágó, 89.). Megbízott edző: Lendvai Miklós.

Gólszerző: Babati (91.).

A ZTE FC a múlt heti tatabányai sikere után Ceglédre is a három pont megszerzése reményében utazott el. Ahogy várni lehetett, nem kockáztatott a zalai együttes, amely igyekezett lezárni a széleket és a megszerzett labdákat megtartva építkezni. Az első negyedórában igazi helyzet nem alakult ki, és később sem. A Cegléd hazai pályán mintha ugyanazt a kivárásos taktikát választotta volna, mint a ZTE, ugyanis inkább gyors kontráiban bízott, de csak beadásokig jutott a házigazda is.

Úgy tűnt, hogy aki lő egy gólt, az nagyot lép a győzelem felé, de igencsak „dadogott” a labda mindkét oldalon. A 37. percben például Kenderes 10 méteres lövése ment csúnyán mellé, pedig ebben több is lehetett volna A félidő hajrájában a Cegléd érezhetően aktívabbá vált, így többször kellett a zalai védelemnek közbeavatkoznia.

Babati Benjamin (fehérben) jókor volt jó helyen: győztes gólt szerzett (Fotó: Pezzetta Umberto)



A 40. percben egy bal oldali hazai támadás után Rebryk Konczot játszotta meg, akinek a 12 méteres lövését fogta Jahic. S ha már a zalai kapusnak akadt dolga, egy perc múlva Pavicevic tett róla, hogy a másik oldalon se legyen másként: közeli fejesért fogta Miski.

Valószínűleg a ceglédiek megérezték, hogy  a ZTE „fogható”, hiszen a második félidő hazai lehetőségekkel indult. Az 52. percben Koncz adott be jobbról, Rebryk levette a labdát, de 10 méterről az égbe lőtt. Nagy helyzet volt ez és figyelmeztetés a zalaiaknak,  hogy mutatott játéknál több kell. Négy perc múlva Frizoni 30 méteres lökete ment alig fölé, de a ZTE a tűzzel játszott. Egy percen belül két nagy lehetősége is volt a házigazdának, előbb a 61. percben Rebryk pár méterről lőtt Jahicba, majd Koós ígéretes lövése akadt el Bogunovicban.

A zalaiak védekezni kényszerültek továbbra is, a 65. percben Farkas fejesét fogta jó érzékkel Jahic. Ez a  félidő már egyértelműen a Ceglédé volt, a ZTE beszorult, s elmaradtak a kontrái is. A kérdés az volt, hogy kihúzza-e kapott gólt nélkül, amiben most megint nagy szerep jutott Jahic kapusnak.    

A ZTE FC  már az egy pont megszerzéséért harcolt, aztán a hosszabbítás perceiben  megszerezte a győztes találatot! A 91. percben  egy zalai kontra végén Vayer a bal oldalon szépen forgatta be védőjét, laposan középre adott és a kapu elő berobbanó Babati négy méterről a kapuba lőtt, 0-1.

Válaszra már nem maradt idő, a ZTE FC úgy nyerte meg  ezt  a találkozót, hogy a Ceglédnek volt több helyzete. A ZTE FC ezzel a sikerrel megint nagyon fontos győzelmet aratott, s megkezdte a kapaszkodást.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!