Sport

2013.09.23. 14:50

ZTE SK: Szanati Szabolcs aranyérmes, Papp Péter bronzot hozott

Szanati Szabolcs országos bajnoki címmel tért vissza a 94 kg-osok mezőnyében! A Pécsett rendezett súlyemelő magyar bajnokságon a ZTE SK Szanati aranya mellett még egy bronzérmet is szerzett Papp Péter révén.

Kerkai Attila

A baranyai megyszékhelyen rendezték meg az idei súlyemelő magyar bajnokságot, ahol a ZTE SK is képviseltette magát. Igaz, ezúttal csak két fővel, de mindketten éremmel tértek haza, ugyanakkor egy harmadik medált „otthagytak” Pécsett... Ez utóbbit persze csak képletesen kell érteni, ugyanis a fiatal Molnár Martinát a szövetség edzői már nem engedték rajthoz állni a felnőttek bajnokságán, hiszen a héten utazik Észtországba, a junior Európa-bajnokságra, s úgy ítélték meg, hogy egy héten belül két verseny sok lesz neki. Mindenesetre Molnár Martina a plusz 75 kilogrammosok mezőnyében szinte biztos, hogy érmet szerzett volna.

Szanati Szabolcs indítja meg szakítógyakorlatát a Pécsett rendezett bajnokságon, ahol a ZTE SK versenyzője magyar bajnok lett (Fotó: Lendvai Péter/MTI)

Ennyit a hiányzókról, hiszen Szanati Szabolcs és Papp Péter ott volt az ob-n. Sőt Szanati Szabolcs számára az idei bajnokság a visszatérést is jelentette, ugyanis tavaly egy sérülés miatt nem tudott indulni, majd később is több gonddal küzdött. A 94 kg-osok között pedig izgalmas versenyt vívott vetélytársaival. A súlycsoport egyik esélyese, Vaspöri Gábor a szakítás során kiesett a versenyből, így Szanati és a békéscsabai Guliga László harcolt a győzelemért. Méghozzá szó szerint, ugyanis rendkívül szoros csatában dőlt el az aranyérem sorsa.

Szanati 130 kilogrammot szakított, riválisa 131-et, ugyanakkor az egerszegi fiú a lökésben 173 kg-ot teljesített, míg ellenfele 172-t, így mindketten 303 kg-ot értek el az összetettben. Szanati Szabolcs javára a kisebb testsúly döntött, így a ZTE SK versenyzője aranyéremmel tért vissza a magyar bajnokságon.

A már-már veteránnak számító Papp Péter a 62 kg-osok között állt rajthoz és a 40 esztendős sportember jó szokásához híven, most is éremmel tért haza. A ZTE SK sportolója 81 kg-os szakítás után 99 kg-ot lökött, így 180 kg-os összetett eredménnyel a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Lőrincz István, a ZTE SK edzője érthető módon elégedett volt versenyzőikkel, de a „hiányzó” éremről ő sem feledkezett meg.

– Azt gondolom, hogy egy olyan kis klub, mint a miénk számára ezek az eredmények nagyszerűek – mondta. – Csapatunkból ketten indultak, de mindketten éremmel tértek haza, ráadásul az egyik arany lett, aminek kifejezetten örülök. Szanati Szabolcs ugyanis Papp Péterhez hasonlóan munka mellett sportol, és a legjobbnak lenni ebben a helyzetben még nagyszerűbb teljesítmény. Sajnos Molnár Martina most nem hozhatott haza érmet, pedig egy ezüstöt az eredmények alapján ő is szerezhetett volna, ám számára most az Európa-bajnoki szereplés került előtérbe.

A ZTE SK ezzel a két éremmel folytatta azt a hagyományt, mely szerint felnőtt ob-ról nem tér haza üres kézzel. A bajnokságok sora viszont ezzel még nem ért véget, hiszen október közepén a serdülők viadala következik. Lőrincz István elmondta, csapatukból hárman is éremesélyesek és bízik benne, hogy a fiatalok követik a felnőtteket...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!