Sport

2013.09.12. 17:13

Tornákra utaznak a zalai kosarasok

Zalaegerszeg - A ZTE NKK női és a Zalakerámai-ZTE KK férfi élvonalbeli kosárlabdacsapata is első felkészülési tornáját kezdi meg pénteken. A lányok Szekszárdon, a fiúk Kaposváron szerepelnek.

Kerkai Attila

A ZTE NKK női csapata a hétvégén a szekszárdi rendezésű Sió kupán vesz részt, melyen hat csapat indul (Szekszárd, ZTE NKK, PINKK, MTK, Vasas, TF), a zalaiak pénteken éppen a házigazdákkal kezdenek. Gáll Tamás vezetőedző érdeklődésünkre elmondta, a felkészülés eddigi menete a terveknek megfelelően zajlott.

– Eddig edzettünk, illetve játszottunk mérkőzéseket is, de ez lesz az első torna, melyen sorozatterhelést kapnak a lányok, hiszen a vasárnapig három mérkőzést játszunk – hallottuk Gáll Tamástól. – Jó erőfelmérő lesz ez a torna, nekünk pedig fontos minden mérkőzés, hiszen a tavalyi csapatból alig maradtunk. Össze kell tehát még szoknia a társaságnak.

A ZTE NKK szerdán a Sopron csapatával mérkőzött meg edzőmeccsen, a találkozót a soproniak nyerték 72-60-ra. A ZTE NKK legjobb dobói voltak: Varga 18, Ambrus Sz. 12.

Egy korábbi ZTE–Kaposvár találkozó pillanata: Kovács Ádám (fehérben, ZTE KK) és Dávid Gergely nyújtózik a labdáért. Fotó: Katona Tibor

A Zalakerámia-ZTE KK péntektől Kaposváron vendégeskedik a III. Orosz László Emléktornán. A ZTE KK pénteken 17.30-tól a Kaposvárral kezd (a másik ágon: PVSK–Szeged), és kiírás szerint szombaton a két győztes az elsőségért, a vesztesek a harmadik helyért játszanak.

– Tovább csiszoljuk a védekező és a támadójátékunkat, és eltelt már tíz nap, hogy a három légiós is velünk edz – említette a torna előtt Völgyi Péter vezetőedző. – Velük együtt már komplett a csapatunk, viszont Gáspár és Puszta sérüléssel bajlódik, az ő szereplésük még bizonytalan. Továbbra is nagy terhelést kap a keret, a cél most is az lesz, hogy minél többet lássak vissza abból a mérkőzéseken, amit eddig gyakoroltunk. Eddig pozitív benyomásaim vannak a légiósokról, ám a mostani torna után döntenünk kell például arról, hogy Justin Safford szerződését véglegesítjük vagy sem. A másik két fiú esetében viszont van időnk később megtenni ugyanezt a Göcsej Kupa után.

A ZTE NKK nem lesz beugró

A győri női csapatot ért tragikus buszbaleset után eldőlt, hogy a kisalföldiek nem tudják vállalni az indulást a Közép-európai Ligában. Felvetődött, hogy a ZTE NKK lehetne a beugró, azonban Gáll Tamás úgy fogalmazott: nem tudják ezt vállalni. – Alapvetően felborítaná a költségvetésünket a sorozatban való indulás és keretünk sem úgy lett kialakítva, hogy két fronton harcoljunk. Szűk a keretünk így is, igazolni nem tudunk, annak pedig nem lenne értelme, hogy az erős mezőnyben pofozógépek legyünk, hiszen a legjobb magyar és szlovák csapatok indulnak ebben a ligában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!