Sport

2013.09.13. 14:34

Szombati derbik a megyeiben

Zala megye - Teljes lesz a program a hét végén a különböző labdarúgó bajnokságokban. Az NB III-ban az Andráshida ismét hazai pályán szerepel, a megyei bajnokságban pedig megint lesznek izgalmasnak ígérkező párosítások.

Kerkai Attila

Az NB III Nyugati-csoportjában a Tarr Sprint Andráshida együttese vasárnap (16.30) a Nagyatádot fogadja. A zalaiak egy hete értékes pontot szereztek a Csepel otthonában, ám Dobos Sándor edző szerint most sem lesz könnyű dolguk.

– A Nagyatád masszív, erős játékosokkal rendelkezik, csak az a baj, hogy hírből ismerem én is őket, mert játszani még nem láttam csapatukat – mondta a szakvezető. – Nagyon figyelnünk kell, hiszen a somogyiak Vukan Nikolic személyében rendelkeznek egy rendkívül gólerős futballistával, akinek a semlegesítése döntő lehet. Itthon nyerni akarunk, hiszen minden pontra szükségünk van.

A védekezés mellett azért arra is ügyelnie kell az Andráshidának, hogy gólokat is kellene szereznie. Vittman Ádám (balról) sokat tehet ezért, hiszen egyike a hidaiak egyik gólvágóinak. Fotó: Katona Tibor

Nevezett támadó valóban szépen termelte a gólokat az elmúlt négy szezonban, hiszen bőven húsz feletti átlaga volt, ráadásul a somogyaikhoz igazolt a nyáron a ZTE FC-nél próbajátékon járt rutinos védő, Petrók Viktor is. Ami a hazaiakat illeti, Jasarevic Mahir sérülése után már hadra fogható, és ugyanígy Bandics Ákos is visszatérhet a csapatba, ha a szakvezetés így dönt.

A megyei bajnokság I. osztályában mint ismert, a múlt vasárnapi Nagykanizsai LE–Kiskanizsai Sáskák (1-3) mérkőzés után lemondott Visnovics László, az NLE edzője. Egyelőre ami biztosnak látszik, hogy a vasárnapi Galambok elleni hazai találkozón Gyulai Csaba, az utánpótlásban ténykedő tréner foglal helyet a piros-kékek kispadján.

Szombaton 16.30 órától rendezik a Hévíz–Femat-Csesztreg találkozót, amely mindenképpen kiemelt figyelmet érdemel. A fürdővárosiak eddig veretlenek (3 győzelem, 1 döntetlen), s ugyan a Csesztregnek van már egy veresége, amelyet még az első fordulóban szenvedett el, ám azóta meggyőző a csapat játéka, ráadásul nagyon eredményes is. Mindenképpen jó mérkőzés ígérkezik kettejük között.

Ugyanígy szombaton rendezik (15.30) a Szerszámsziget-Zalalövő–Lenti TE találkozót, amely szintén két olyan csapat összecsapását takarja, melyek az elmúlt években közvetlen riválisok voltak az élcsoportban. A lövőiek talán a vártnál gyengébben kezdtek, de most hazai pályán itt a leehetőség számukra a javításra. A Lenti TE még veretlen, továbbra is erős csapat, úgyhogy érdemes lesz figyelni erre a mérkőzésre is.

Még több hír a https://www.zaol.hu/foci" target="_blank" oldalon!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!