Sport

2013.09.15. 13:50

A Femat-ZKSE sikerei a hegyikerékpáros Mátra Maratonon

Zalaegerszeg - A 12. Mátra Maraton zárta le Sástón a mountain bike szakág idei magyar TOP Maraton sorozatát. Az egerszegi indulók megvalósították célkitűzéseiket az idényzárón.

Varga Andor

A megyeszékhelyi Femat-ZKSE színeiben középtávon (60 kilométer) két versenyző állt rajthoz a Mátrába: Cséri Szilvia a női elit, Káldi Gábor pedig a férfi master 1 kategóriában. Előbbi azon igyekezett, hogy összetettben megtartsa 3. pozícióját, utóbbi pedig tavalyi eredményét próbálta megjavítani. Tudatosan készültek a viadalra, két héttel a verseny előtt már a helyszínen ismerkedtek a pályával. Cséri így sem lehetett tökéletes állapotban a rajtnál, egy betegség miatt ugyanis a felkészülés hajrájában pár napot pihennie kellett.

Cséri Szilvia a mátrai lejtőn. Sikerült legyőzni a betegséget is (Fotó: ZKSE)

A viadalon azonban úrrá tudott lenni a nehézségeken. Az Oxygen Adrenalin Parkban megrendezett lassú rajt után, már az aszfaltos felvezető úton jó pozícióba került, amit aztán sikerült is tartania. Pedig a pálya amúgy nem volt könnyű, a bicikliseknek hazánk legmagasabb csúcsát, a Kékestetőt is meg kellett mászniuk . Cséri Szilvia tavalyi eredményét több mint 30 perccel felülmúlva (3:26 óra) ért célba, amivel a versenyen, illetve a megszerzett pontoknak köszönhetően az összetettben is övé lett a 3. hely. Káldi kategóriájában a 38. helyen ért célba - ez több mint 10 helyezéssel jobb a tavalyi eredményénél.

- Borzasztóan örülök ennek a két harmadik helynek, ezzel pályafutásom legsikeresebb szezonját zárhatom - fogalmazott Cséri Szilvia. - A hegyikerékpáros évad végeztével terepduatlonban teszem próbára magam, csak hogy minél jobban feszegethessem a határaimat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!