Sport

2013.08.05. 22:00

Nyolc és fél óra hegyi terepen

Zalaegerszeg - A több külföldi maratoni versenyt is sikerrel teljesítő Cséri Szilviával az élen idén nyáron is nagy munkában vannak a Femat-ZKSE hegyikerékpárosai.

Varga Andor

Cséri Szilvia 7. helyen zárta például a 2013-as versenyszezon legnagyobb erőfeszítést igénylő viadalát, a 120 kilométeres távú, és közel 4000 méteres szintemelkedést magába foglaló Salzkammergut Trophyt Ausztriában. Az egerszegi versenyző erejét nagyon okosan beosztva, közel 8,5 óra tekerés után ért célba.

- Örülök, hogy célba értem, ilyen hosszú maratont még sosem tekertem - értékelt a sportoló a célban. - Itthon nem tudunk ilyen magas hegyekben gyakorolni, így valóban csak a teljesítés lehetett a cél. Jövőre szeretnék újra rajthoz állni, és a mostani tapasztalatok hasznosítása után célom a táv nyolc órán belüli teljesítése.

Cséri Szilvia túl van a versenyszezon legnehezebb versenyén. Fotó: ZKSE

A múlt hétvégén aztán következett az Intermountain-Series szlovák futama, ahol Cséri, illetve csapattársa, Káldi Tamás is rajthoz állt. A kihívás itt jóval "barátságosabb" volt (76 km, 2000 m), ám a kíméletlen hőség megviselte a mezőny tagjait.

- A rettenetes melegben néha komoly erőfeszítést igényelt, hogy továbbmenjek - emlékezett vissza Cséri Szilvia, aki ezzel együtt remekül teljesítette, hiszen a női abszolút rangsor 4. helyén zárt.

A pálya nagy részét erdei, egy nyomsávos ösvények alkották, de a klíma így is csak nehezen volt elviselhető. Az elsősorban a kitartást próbára tevő viadalon jól teljesített Káldi is, aki kategóriájában a 14. helyet szerezte meg.

A zalaegerszegi csapat legközelebb a budapesti Underworld Kupán áll rajthoz, ahol a meleg talán kevésbé számít, hiszen a viadal a Kőbánya alatti pincerendszerben zajlik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!