Sport

2013.08.09. 22:00

Fiatal zalai kajakosok sikerei

Nagykanizsa - A Velencei-tó északi partján található Sukorón rendezték meg a kajak-kenu gyermek, kölyök és serdülő korcsoportos országos bajnokságot, melyen természetesen a Kanizsa Kajak-kenu Klub is indította növendékeit.

Zalai Hírlap

A 10-16 éves versenyzők számára megrendezett honi seregszemlére többek között a vidékbajnokság is szűrőversenyként szolgált, így a kanizsai fiatalok már bizonyítottak, amikor Sári Nándor vezetőedzővel Fejér megyébe utazhattak.

A nyolc dél-zalai sportoló közül ketten a serdülők, hatan pedig a gyermek, illetve a kölyök korosztályban indulhattak. Vért Levente a kölyök VI. korcsoport K-2 500 méteren nyolcadik, K-1 4000 m-en pedig hatodik lett. Szintén a serdülőknél K-1 4000 m-en Simon Csaba tizedikként zárt. Varga Viktória az MK-1 kölyök korosztály (II. korcsoport) 2000 m-en kilencedik, míg Kurucz Levente a gyermek MK-1 (I. kcs.) 2000 m-én az ötödik helyen ért célba a Velencei-tavon.

A nagykanizsai fiatalok eredményeinek értékét növeli, hogy közülük többen még fél éve sem kajakoznak, számukra is jó felmérő volt tehát a sukorói erőpróba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!