Sport

2013.07.24. 22:00

Női focicsapat a ZTE FC-nél

Zalaegerszeg - Megalakult a női labdarúgó szakosztály a ZTE FC-nél. A hölgyek kedden megkezdték a felkészülést az augusztus 31-én kezdődő NB II-es pontvadászatra.

Zalai Hírlap

- A lányok nagy kedvel láttak munkához - hangoztatta Kostorják Zsolt, a csapat edzője.

A szakember nem ismeretlen a női labdarúgásban, hiszen legutóbb a Nagypáli együttesét tartotta bent az NB I-ben. Majd váltott. És nem is egyedül abból a gárdából.

- Nagypáliból a teljes csapat, mintegy huszonöt játékos került a megyeszékhelyre, ők alkotják a kék-fehér együttes gerincét. Rajtuk kívül sikerült három játékost igazolnunk: Köröcz Biankát, Bedő Ágnest és Gáspár Kittit - folytatta Kostorják Zsolt. - A gyakorlást a Városi Sportcentrumban kezdtük meg, ahol remek feltételek fogadtak minket.

A ZTE FC új csapata az NB II-es bajnokságra nevezett. De adódik a kérdés: ha már az egerszegi gárdával szinte azonos a Nagypáli bent maradt az NB I-ben, nem volt-e lehetséges beugrani ennek a helyére?

- Nem akarok a múlttal foglalkozni, előre tekintünk - hangoztatta a tréner. - Számunkra most az a legfontosabb, hogy újoncként szeretnék megnyerni az NB II-es bajnokságot, hogy egy év múlva ismét ott lehessünk a legjobbak között.

Az MLSZ az NB II 18 csapatát két csoportra osztotta, és a ZTE a nyugatiba került. Patinás társaságba, hisz a mezőnyt a Ferencváros, a Győri ETO, a Győri DAC, a Fehérvár FC, a Nagykanizsa, a Pécs, a Szigetvár, és a Veszprém alkotja. Az alapszakasz végén a keleti és a nyugati első helyezett osztályozót játszik majd az NB I-es tagságért.

Az egerszegi csapat költségvetésének nagy részét a ZTE állja, de keresik az újabb szponzorokat is.

- A lányok megkerestek minket, hogy szeretnének itt játszani, és kiderült, az NB II-es szereplésnek nincs akadálya - mondta Dézsi Attila, a ZTE ügyvezetője arra a kérdésre, hogyan került képbe a klubnál a női csapat. - Nagypáli vezetése korrekt ajánlatot tették elénk, de az első osztályt nem vállaltuk. A másodosztályban, teljes mértékben a ZTE égisze alatt működik majd az együttes.

Mindebből következik egy kérdés: mi lesz a Nagypáli NB I-es jogával? A falu polgármestere, Köcse Tibor azt mondta: ősszel biztosan nem lesz csapatuk az élvonalban, de azon vannak, hogy hosszú távon megteremtsék egy ilyen együttes működésének feltételeit. A csapat körül történtekkel kapcsolatban későbbre ígért nyilatkozatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!