Sport

2013.07.17. 12:44

Arany csúccsal: Molnár és Lichtnecker is érmes

Zalaegerszeg - A ZTE SK súlyemelői a közelmúltban két versenyen is rajthoz álltak. Az ifjúsági országos bajnokságon újabb érmekkel gazdagodtak és egy nemzetközi viadalon is szerepeltek.

Kerkai Attila

Tatabányán került megrendezésre az ifjúsági országos bajnokság. Lichtnecker Dávid serdülőként indult az ifjúságiak mezőnyében és az 56 kg-os súlycsoportban 138 kg-os összetett eredménnyel (60 – 78) a harmadik helyezést érte el. Molnár Martina a +69 kg-os súlycsoportban abszolút esélyesként 191 kg-ot teljesített (84 – 107), amivel újabb bajnoki címet szerzett, ráadásul lökésben (84 kg) megjavította az általa tartott országos csúcsot. Az ob óta már ő is a válogatott tagjaival készül és kint volt Csehországban, ahol a visegrádi országok által szervezett ORV-n (Olimpiai Reménységek Versenye) vett részt a magyar válogatottal. A mieink mindkét nem csapatversenyében a második helyen végeztek, a lányok ráadásul mindössze fél ponttal maradtak csak le az első helyezésről. Molnár Martina e viadalon is országos csúcsot döntött 195 kg-os összetett eredménnyel, és tovább készül a szeptemberi, litvániai ifjúsági Eb-re. Molnár Martina tavaly is indult az ifi Eb-n, akkor a hatodik helyen végzett, ám azóta eltelt egy év és ő is sokat fejlődött.

Molnár Martina itthon és külföldön is jól emelt, hiszen új országos csúcsokat ért el mindenütt. Fotó: Pezzetta Umberto

A ZTE SK csapata Szlovéniában, a TAK Domzale vendégeként csapatversenyen vett részt. Öt, háromfős csapat indult (Szerbiából és Szlovéniából két-két klub, valamint a ZTE TK) és az egerszegiek a csapatversenyben a 4. helyen zártak. Bakos Erik új egyéni csúcsokat emelt.

ZTE TK emelőinek egyéni eredményei. Serdülők. 62 kg: Bakos Erik 146 kg (65 – 81). Felnőttek. 105 kg: Györkös Milán 243 kg (103 – 140). Női +75 kg: Danicser Anita 110 kg (50 – 60).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!