Sport

2013.07.10. 22:00

A szervátültetettek röplabda válogatottja ideális helyszínre lelt Zalaegerszegen

Zalaegerszeg - Az elmúlt napokban ismét a zalai megyeszékhelyen gyakorolt a magyar szervátültetettek röplabda válogatottja, amely hosszú útra készül: július végén Dél-Afrikában rendezik a világjátékokat. A csapatnak továbbra is oszlopos tagja az egerszegi Merth Attila.

Kerkai Attila

A hét végén Zalaegerszegen tartotta a szervátültetettek világjátéka előtti utolsó közös edzőtáborát a röplabda válogatott. Mondhatni, hogy ma már szinte hazajár a csapat a zalai megyeszékhelyre, ugyanis ez már nem az első alkalom volt, hogy Egerszegen gyakorolt az együttes. Mindennek persze oka van, s erről kérdeztük először Merth Attilát, a csapat egerszegi tagját, akinek ebben is nagy szerepe van.

- Immár harmadszor jöttünk össze Egerszegen és második esztendeje, hogy idelátogatnak a többiek - kezdte válaszát. - A miértre egyszerű a magyarázat: ideálisak a feltételek. A szállás, az edzési lehetőségek, az edzőpartnerek, s nem mellékesen a város is támogat bennünket. Most például a helyi amatőr együttes és a ZTE RK tagjaival gyakoroltunk, s mindig olyan erősségű csapat az ellenfelünk, amilyet a szövetségi kapitány kér.

A szervátültetettek röplabda csapata Dél-Afrikába, a világjátékokra készül és azzal a reménnyel, hogy végre egyszer megszerzi az aranyérmet is. Merthogy, az elmúlt években amúgy dicséretes módon, rendre a dobogón végeztek, de azért az arany, az nagyon mozgatja a fantáziájukat.

- Most már negyedszer mondom a kiutazás előtt, hogy meg kellene nyerni a versenyt - rímelt minderre Mert Attila mondandója is. - Az elmúlt három eseményen egy bronz, majd két ezüst jutott csapatunknak, most Durban-ben jó lenne a dobogó legmagasabb fokára állni, igaz, nem lesz könnyű... A mezőny erősödött, nálunk is van új csapattag, akit be kell építeni az együttesbe. A mostani gyakorlás is bebizonyította, van még min csiszolni, de erre jók az ilyen közösen eltöltött napok.

A csapat, pontosabban a magyar szervátültetettek küldöttsége két hét múlva kel útra, s remélik: ha az arany mégsem jön össze, azért a dobogóra most is felállhatnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!