Sport

2013.06.29. 15:58

Kerettyei Termál Kupa hetedszer

Bázakerettye - Hetedik alkalommal szervezték meg a Kerettyei Termál Kupát, melyre idén 24 csapat nevezett a megye minden részéből.

Pásztor András

Szombaton már kora reggel elkezdődtek a mérkőzések, a 24 csapat 4 különböző csoportban viaskodott. A csoportok első két helyezettje jutott tovább a nyolcad-, majd a negyeddöntőbe, ahol már valóban parázs hangulatú derbiket láthatott a közönség.

- Harmadik alkalommal veszünk részt a kupán, tavaly némi sikerélményünk is volt, ugyanis bejutottunk a legjobb nyolc csapat közé - mesélte Hózensteiner Balázs, a kanizsai Blackburry vezetője, aki hozzátette: a szervezésre és az ellátásra nem lehet panasz, a résztvevő csapatok reggelit, ebédet, sőt még fürdőbelépőt is kaptak, így a csapattársak egy része a családot is magával hozta.

A kanizsai Blackburry FC támadója, Szilárd Krisztián (fehérben) küzd a Lovászi Bányász SE védőivel. Csendes iksz lett a vége. Fotó: Szakony Attila

Iványi László, a település polgármestere elmondta: annak idején azért hívták életre a focikupát, hogy népszerűsítsék Bázakerettyét és a település fürdőjét.

- A csapatok többsége „visszajáró vendég", vannak, akik már a focikupa előtti napon megérkeznek, s egészen vasárnap estig maradnak - árulta el a polgármester.

Az idei kupát végül a zalaegerszegi Glória Bútordiszkont csapata nyerte, megelőzve a szintén megyeszékhelyi WinDoor FC gárdáját. A legjobb kapusnak Kerese Róbertet (Glória), a legjobb játékosnak Csongár Pétert (Glória) választották, míg a gólkirályi címet Kőrősi Miklós (Molnári) és Koronczai Roland (Sárvár) megosztva kapta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!