Sport

2013.03.18. 16:58

Kőrösi Kitti nagy lehetősége

Berzicza Tamás után Kőrösi Kitti az első olyan zalai birkózó, aki a felnőtt magyar válogatott tagja lehet. A versenyző a kedden, Tbilisziben kezdődő Európa-bajnokságon tagja a magyar csapatnak, s a női 51 kg-ban versenyez.

Bóbics László

- Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a felnőttek közt magamra ölthetem a címeres mezt – kezdte Kőrösi Kitti. – Még juniorkorú vagyok, amolyan nagy lehetőségként kaptam ezt a versenyt. A program szerint csütörtökön lépek majd szőnyegre. Mindenki biztat, mint az újoncokat szokták, megpróbálok a lehető legtöbbet kihozni magamból, és minél előbbre végezni. Jól tudom, hogy ez a kontinensviadal még nem rólam szól, de ha már megkaptam a lehetőséget, jó lenne élni vele.

Kőrösi Kitti szeretné megragadni a lehetőséget

A versenyző edzője, Gerencsér Zoltán is érthetően elégedett.

- A megye, de elsősorban Zalaegerszeg életében is nagy dolog, hogy Európa-bajnoki résztvevőnk van – kezdte a tréner. – Kitti az első olyan versenyző, aki a korosztályos válogatottak után a felnőttek közt is szerepet kap a magyar válogatottban. Jól tudjuk, most nem ő az esélyes. Ennek ellenére remélhetőleg él majd a lehetőséggel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!