Sport

2013.02.07. 16:26

Osvald Anna egyéniben nyolcadik

Nagykanizsa - Az Újpesti TE vívó-központja adott otthont a kadet női és férfi kardozók egyéni, valamint csapat magyar bajnokságának. A rangos viadalon a kanizsai indulók közül Osvald Anna szerepelt a legjobban.

A versenyen a Nagykanizsai TE 1866 kardozói közül a nőknél (29 induló közül) a csoportküzdelmek után Vernyel, Flumbort, Kungli és Osvald is továbbjutott, bekerülve a legjobb tizenhat közé. A nyolcas döntőbe jutás aztán már egyedül Osvald Annának sikerült, aki a végjátékban az első asszóját elvesztette egy válogatott ellenféllel szemben, s így nyolcadikként zárt.

A csapatküzdelmek során a nőknél hat egység indult, a kanizsaiak (Osvald Anna, Vernyel Sára, Flumbort Sára, Kungli Borbála) a négybe jutásért a Kertvárosi VSE-vel vívtak és nyertek 45-27-re. Az elődöntőben a Kárpáti Vívó Klub következett, akiktől 45-32-re kaptak ki Osvaldék, majd a bronzmeccsen a Szigetszentmiklós ellen jóval szorosabb különbséggel maradtak alul (41-45), ami összességében a negyedik helyet jelentette számukra.

A férfi kadet korosztály 52 versenyzőt felvonultató egyéni mezőnyében a legtovább Dobó István jutott a kanizsaiak közül, ő a 17. helyen zárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!