Sport

2013.02.22. 18:34

Hat zalai atléta készülhet világversenyre

Zalaegerszeg - Új szövetségi kapitánya lett a magyar atlétikai válogatottnak, Spiriev Attila személyében. Új a szakmai koncepció is, az viszont a régi, hogy sok zalai sportoló kapott meghívást a korosztályos keretekbe.

Bóbics László

- Megyénk atlétikai élete azért életképes már legalább egy évszázada, mert mindig volt megszállott klubvezető, szakember, önkéntes és főleg fiatal atléta, aki felvállalta a győzelemhez vezető nehéz utat. Az nem vitás, hogy Zalaegerszeg, Keszthely és Nagykanizsa folyamatosan neveli a tehetségeket - fogalmazott Szakály István a megyei szövetség elnöke.

A legújabb szakmai elképzelések alapján összesen hat zalai atléta szerepel a válogatott keretekben.

Az utánpótlás olimpiai játékokra és az ifjúsági világbajnokságra készülő keret tagja: Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC) 110 m gáton, Ferenczi Melinda (Zalaszám-ZAC) 100 és 200 m-en, Köcse Richárd (Zalaszám-ZAC) 200 m-en, Major Márk (Zalaszám-ZAC) diszkoszvetésben, Zarnóczai Zalán (KVDSE) 1500 és 3000 m-en.

A junior Európa bajnokságra készülő keret tagja: Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC) 110 m gát, Aranyics Bence (KVDSE) 100 m.

A Heraklész bajnok keret tagja pedig Ferenczi Melinda (Zalaszám-ZAC) 200 m, Szűcs Valdó (Zalaszám-ZAC) 110 m gát
Kovács Benjamin (KVDSE) 1500 m.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!