Sport

2013.02.22. 20:17

A ZTE FC a szlovén Zavrc ellen játszik

Zalaegerszeg - Elvileg bajnoki főpróbának szánja a ZTE FC labdarúgócsapata a szombati (11.00), a szlovén második ligás Zavrc elleni találkozóját, amelyet a havazás ellenére is megrendeznek.

Kerkai Attila

Nem érte meglepetés a ZTE FC-t azzal, hogy pénteken újra havazott, annyiban mégis módosult a csapat programja, hogy nem tudott szabadtéren edzeni. A folyamatos havazás miatt ugyanis meg sem próbálták megtisztítani a stadion mögötti pályát, szombatra viszont játékra alkalmas lesz - tudtuk meg.

A ZTE FC így pénteken az Ostoros Károly-csarnokban húzta meg magát, és egymás elleni játékkal ütötte el az időt. Pörgős edzés volt ez is, amely után Preisinger Sándor vezetőedzőt kérdeztük arról, milyen szerepet szán a szombati, Zavrc elleni találkozónak.

- Tulajdonképpen a bajnoki főpróbát jelenti, hiszen most már nem tervezünk újabb mérkőzést a jövő hétre - kezdte. - Annyiban mégis eltérünk az eredeti tervtől, hogy szerettünk volna füves pályán játszani, ugyanis a két kupamérkőzésen kívül gyakorlatilag az ősz óta csak műfüvön edzettünk. A havazás miatt viszont szinte biztos, hogy a szlovének elleni találkozót is a műanyag borítású pályán rendezzük meg. A napokban is érkezett hozzánk új ember, és itt leginkább a szenegáli Seyére gondolok, akire kíváncsi vagyok, miként mozog majd. Elvileg eddig is edzésben volt, de más a tréning és más a mérkőzés.

Simonfalvi Gábor (balról), a ZTE középpályása is készül a rajtra. Fotó: Katona Tibor

Korábban elhangzott, hogy esetleg egy védővel is kiegészülhet még a kék-fehérek kerete, ám erről pénteken nem esett szó. Ami viszont nem jelenti azt, hogy a rajtig esetleg ne kerülhessen újabb játékos a ZTE FC-hez. Az átigazolási határidő ugyan február 21-én lejárt, de szabadon igazolható játékost ezt követően is szerződtethetnek a csapatok. S hogy kik jöhetnek szóba e címszó alatt? Élő szerződéssel nem rendelkező vagy a korábbi klubjával február 21. előtt szerződést bontó hivatásos labdarúgók. Ők is csak akkor rendelkezhetnek játékjogosultsággal, ha az új klubjuk is profiként alkalmazza őket.

 


A ZTE FC március 3-án, azaz jövő vasárnap (14.30) kezdi meg a tavaszi szezont az NB II Nyugati-csoportban. Azért nem szombaton, mert az ellenfél a Győri ETO FC II. lesz, és a kiírás szerint ha olyan együttes az ellenfél, amely fiókcsapat, abban az esetben el kell térni az NB I-es együttes meccsnapjától.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!