Sport

2013.01.26. 20:11

ZTE KK: a második negyed döntött

A férfi kosárlabda élvonal 18. fordulójában hazai pályán játszott, és egy „üres" megyed miatt vereséget szenvedett szombaton a ZTE KK.

Varga Andor

Nehéz, küzdelmes meccs képe rajzolódott ki az első negyedben, ám ami a folytatásban következett, az felülmúlt minden elképzelést.

A második negyedben a hazai csapat hihetetlen vesszőfutást produkált. Az egész játékrészben egyetlen duplát és három büntetőt sikerült a gyűrűbe juttatni, pedig a játékosok próbálkoztak becsülettel, ám a legtisztább dobóhelyzetekből sem sikerült pontot elérni.

A félidei előny azt sugallta, hogy a Szeged már megnyerte a meccset, de a hazaiak nem adták fel.

Szünet után óriási lelkesedéssel küzdöttek a felzárkózásért, ami a hajrára sikerült is (36. p.: 70-76, 38. p.: 76-82), de ennél többre sajnos már nem futotta.

 

 

Zalakerámia-ZTE KK - Naturtex-SZTE-Szedeák 79-93 (19-20, 5-27, 23-19, 32-27)

Zalaegerszeg, Városi Sportcsarnok, 1400 néző. Jv.: Cziffra, Gorka, Makovsky.

ZTE: Copeland (14/6), Baki (2), Gáspár (8), Hudson (26/6), Simovic (17). Csere: Puszta (1), Vertetics (2), Kovács (4), Borszéki (4/3), Koma (1). Szakmai igazgató: Völgyi Péter.

Szeged: Fekete (5), Jones (25/12), Gurley (14/3), Tanács (3), Dukic (22/12). Csere: Csorvási M. (7), Vida (4), Csorvási L. (10), Kiss (3/3). Edző: Bonifert Domonkos.

Kipontozódott: Csorvási M. a 39. percben.

Völgyi Péter: „Egy csapat életében nagyon ritkán van olyan rövidzárlat, amit mi a második negyedben átéltünk. Hirtelen egyetlen logikus magyarázatom van rá, talán a két hosszú, kelet-magyarországi túra jött ki így a játékosokon. A Szeged nagyon jól kihasználta a zavarunkat, és olyan előnyt szerzett, amit később már nem tudtunk ledolgozni. Pár labdán múlt, az igaz, de valójában nem érdemeltünk volna győzelmet ezen az összecsapáson."

Bonifert Domonkos: „Kétarcú meccs volt. A szünetig mi nagyon jól játszottunk, a ZTE halványabb volt, a nagyszünet után viszont fordult a kocka. A végén szerecsénk is volt, hogy a hazaiak nem tudtak fölénk kerekedni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!