Sport

2012.09.07. 22:07

Zalai NB III-asok nehéz meccsei, rangadó a megyeiben

Zalaegerszeg – A labdarúgó NB III Bakony-csoportjában szereplő zalai csapatok mindegyike szombaton lép pályára, ám közülük csak az NTE 1866-Horváth Méh játszik itthon. A megyei bajnokságban leginkább a Csesztreg–Zalalövő találkozót illeti meg ezúttal a rangadó jelző.

Kerkai Attila

Az NB III-asok szereplése az eddigi három fordulóban vegyes volt. Az NTE 1866 szombaton 16 órakor a Csornát fogadja.

– Folytatódik a nehéz sorozatunk, hisz a Csorna a mezőny egyik legjobb együttese, tavaly is harmadik volt – állapította meg Koller Zoltán edző. – Ennek ellenére szeretnénk pontokat szerezni, hiszen a legutóbbi körben, az éllovas Balatonfüred otthonában is voltak biztató jelek játékunkban, a vereség ellenére is. Anynyi gondunk akad, hogy Rákhely beteg, és László sem teljesen egészséges.

A Tarr Sprint Andráshida ugyanekkor a Répcelak vendége lesz. Dobos Sándor edző bízik csapatában és egy kicsivel több szerencsében is.

– Masszív együtteshez utazunk, és nem lesz egyszerű pontot szerezni – vélekedett a szakvezető. – Kicsivel mindenből többet kell mutatnunk, szervezettebbnek kell lennünk és a szerencséből is elkelne több. Bandics Ákost a héten porccal megműtötték, nem kerülte el az operációt, és Dobos Attila bokája is fáj. Bízom az eredményes szereplésben.

A Hévíz is idegenben, Körmenden szerepel szombaton 16 órakor. Damina László, a zöld-fehérek szakmai vezetője reménykedik a javuló játékban.

– Az elmúlt két hét vereségeiből is tanulni akarunk. Megfelelő odafigyeléssel most akár nyerhetünk, de ez a bravúr kategóriájába tartozna – ismerte el. – Fiatal csapatunk egyelőre még kiismerhetetlen, de dolgozunk, hogy minél egységesebbek legyünk.

A megyei bajnokságban a Femat-Csesztreg–Szerszámsziget Zalalövő találkozó rangadó lesz, s ebben a két szakvezető is megegyezett. Az I. osztályban ezúttal az éllovas Zalaszentgrót a szabadnapos.

– Nekünk ez a csata ugyanúgy szomszédvári rangadó, mint a Lenti elleni találkozóink – hallottuk Fentős Páltól, a csesztregiek szakvezetőjétől. – Tiszteljük a másikat és mindig nagy meccseket is játszottunk egymással, a lényeg pedig most is az lesz: aki a pályán jobb, az nyer.

Ostrom János, a Zalalövő trénere is jó mérkőzést vár.

– Rangadó lesz, és ennek megfelelően háromesélyesnek mondanám a találkozót – állapította meg. – Azzal együtt is, hogy hazai pályán a Csesztreg az esélyesebb és tavaly is odavissza legyőzött bennünket. Arra viszont számítunk, hogy Lövőről sokan elkísérnek bennünket, a szurkolás pedig sokat jelenthet.


Meddig szárnyal a Galambok?

A megyei I. osztályban persze nemcsak a Csesztreg– Zalalövő találkozó ígérkezik izgalmasnak a hétvégi, negyedik fordulóból. Várhatóan a Semjénháza– Lenti TE mérkőzésen sem kell majd unatkozniuk a szurkolóknak, míg a Galambok–Gellénháza összecsapás kapcsán az a kérdés, vajon tovább tart-e a hazaiak lendülete. Az osztályba most visszakerült gárda Zalaszengróton 8-0-ás vereséggel kezdett, de azóta 6-1-re verte a Z. Tungsramot, majd pedig 4-1-re nyerni tudott Teskándon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!